Bye, bye kaffe

Jag gillar att utmana mig själv och testa olika saker för att komma fram till, om jag tycker att något är bra eller dåligt. Eller är det så att det inte händer så värst mycket spännande i mitt liv så att jag måste hitta på något eget och testa olika saker för att hitta lite spänning i min vardag, haha!

Bye bye kaffe

Vid nyår drack jag min sista kopp kaffe hos goda vänner, utan att egentligen ha bestämt mig för att göra så, det bara blev ett naturligt avstamp just precis då. Nu har det gått lite mer än 3 månader och jag tycker inte att jag har fått försaka något. När vi fikar på jobbet tar jag te eller vatten i samma mugg och det känns helt ok. I bland när det doftar nybryggt kaffe kan jag känna att jag skulle vilja smaka, men nä, bye, bye kaffe.

Varför?
I samband med att jag i höstas letade och läste på om mina sömnproblem, hittade jag ganska nya inlägg om att kaffe inte alls är så bra som man den senaste tiden har trott och gått ut med. Jag är egentligen ingen inbiten kaffedrickare, utan 2-3 koppar om dagen kanske någon kopp mer på helgen. Men jag kände att kaffet skulle jag lätt kunna skippa då jag inte tycker att det är så där jäkla gott.

Trött och stressad, det är mångas naturliga vardag och så även min. Jag har efter hand försökt att ringa in mina värsta stressfaktorer och försökt att göra något åt dem, en efter en. Har kommit en bra bit på väg, och nu har jag då alltså kommit till kaffet. Överdrivet, ja det kanske kan tyckas, men för mig är det ännu en sak att plocka bort nu när jag vet hur det påverkar mig. Sömnen har, i och med att jag slutade med kaffe samtidigt som jag började med Magnesium gått från asdålig till skitbra 🙂

  • Koffein är beroendeframkallande, jag vill bestämma själv
  • Med koffein blir man fokuserad och pigg. När sedan koffeinnivån i kroppen sjunker,  då mår man sämre. Det blir en ond cirkel att fylla på med kaffe för att orka…..
  • Koffein frisätter stresshormoner som i sin tur höjer insulinnivån i kroppen som i sin tur kan vara dålig för viktminskningen
  • Stressade binjurar blir mer stressade av kaffe. Binjurarna utsöndrar över 50 olika hormoner.

Vet du om att en kopp kaffe stimulerar dina binjurar i upp till 18 timmar. Den här överstimulationen kan vara ett problem. Det är ju en hiskelig massa saker som händer i våra kroppar och ju mer jag nystar i det, ju intressantare blir det.

Jag har precis börjat testa med att byta ut ännu en sak som jag gör dagligen, men det berättar jag om lite senare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *