Vårt fadderbarn

Har tillbringat hela helgen med att vila i soffan och titta tv, då en envis förkylning har valt ut mig som bästa kompis 🙁  Det lilla jag har orkat att göra är väl att ladda tvättmaskinen och hänga upp tvätt. Resten har jag delegerat ut till stora starka killar i familjen. De är duktiga, kan inte säga annat!

Låt mig presentera familjens fadderbarn, Risper.
Vi har sagt i många år att vi ska skaffa oss ett fadderbarn, men det har ju aldrig blivit av, förrän nu. Måste tacka maken för det, då det faktiskt är han som äntligen drev detta i hamn.

Risper 300Eftersom nästan hela familjen består av killar, även Pepsi, så önskade vi att en tjej skulle berika vår familj 🙂

Risper fyller 8 år i augusti, bor i central Kenya med sin mamma. Hon går nu på en förskola som ligger i närheten där de bor och gillar att räkna och är duktig i bollsport.

Mamman gör vad hon kan för att odla majs, bönor och potatis på den halvtorra jorden. Hon försöker att dryga ut sin inkomst genom att arbeta hos andra bönder och hjälpa till med deras odlingar. Dessa jobb är det konkurrens om och  mycket hänger på om det faller regn eller inte.

Så på den vägen är det!

Vi ska nu skicka ner ett foto på oss och även några småsaker som en tjej kanske kan gilla. Vi har fått all information genom Barnfonden och vi hoppas att det kommer att fungera som de skriver. En del är skeptiska när jag berättar om att vi har skaffat fadderbarn.
Kommentarer som;
-tror ni att de pengarna hamnar där de ska, eller
-det ni betalar för, är de anställdas löner, måste jag helt enkelt sålla bort i hjärnan.
Om jag inte vågar tro, hur ska jag då kunna hjälpa?

4 reaktioner på ”Vårt fadderbarn

  1. Jag har också ett fadderbarn, fast en i Indien. Mitt månadsbidrag går till att betala gossens skola, böcker och skoluniform. Hoppas och tror att det kan göra skillnad för familjen.

    1. Vad kul med fadderbarn Helena!
      Hoppas också att det kan göra skillnad och hjälpa till ett drägligare liv.
      Kramiz!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *