Helgens jakt på middagsförslag, resulterade i kvällens fiskgratäng. Det finns ju så många olika förslag på middagar, men ibland så fastnar jag i tänket och då är det bra att kolla vad affären för tillfället har x-pris på. Köpte torskblock och på den vägen är det 🙂
Till ca 4 personer (och en matlåda)
2 st torskblock, lite lätt tinade
1 st blomkålshuvud
1 st purjolök
1 st paprika
ca 4 dl creme fraiche
1 pkt philadelphiaost (200 g)
1 skvätt grädde
chili flakes
dill
salt,citronpeppar
ost
Ja inte är det lätt att få en fiskgratäng att se bra ut på foto 🙂 Men smaken var det inget fel på.
- Stek blomkål, purjon och paprika i en stekpanna med smör. Jag delade grönsakerna i grova bitar.
- Krydda med chili flakes, salt och citronpeppar
- Lägg grönsakerna runt fisken i en ugnsfast form.
- Blanda creme fraich, philadelphia, dill och en skvätt grädde i en bunke. Späd med grädde så det blir en smidig konsistens på såsen och ös detta över fisken och grönsakerna.
- Toppa med riven ost.
- In i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter.