Stress, vad är det?

I det här inlägget ska jag berätta om det som jag fick med mig hem förra gången jag var och hälsade på hos Brigitte som är duktig på hälsovård. Vill du läsa om de förra inläggen som handlar om detta, så hittar du dem här, här och här.

Jag fick alltså med mig två sidor där jag kunde läsa om STRESS. Jag satt och tittade på sidorna under det att maken fick behandling med akupunktur och förstod inte då, varför hade hon skrivit ihop detta till mig? När vi kom hem så läste jag igenom lite mer noga och började fundera. Då trillade polletten ner!

Det här handlar i grund och botten om ett annat tankesätt, ett tankesätt som jag inte är van vid. Jag behöver programmera om min hjärna, lära mig att tänka annorlunda för att må bättre. Jag har egentligen inte känt att jag är speciellt stressad, inte mer än andra i alla fall. Däremot har jag haft känslan av att inte trivas, att ha väldigt höga krav på mig själv, att aldrig vara nöjd med det jag själv utför. Det går alltid att göra allt det jag gör bättre och det är känslan att inte duga när jag själv bedömer mig, som utlöser en inre stress.

Är mycket duktig på att kapsla in stress och lagra den och detta gör att kroppen inte kan fungera så som den skulle vilja. Jag vill likna det som ett tuggummi som fastnat under skosulan, det sitter där!
Det resulterar i att hjärnan går på högvarv, svårt att se det fina omkring mig, att ta vara på stunden och de små godbitarna som faktiskt inträffar dagligen i mitt liv. Nu idag, är det näst intill solklart, då jag har förstått hur det ligger till. Behövde bara en knuff i ryggen, några nålar i örat, blomsterdroppar och två A4 papper med text om hur jag ska göra för att bemästra stressen 🙂

Om det stämmer som jag läser på mitt papper så är det skrämmande om stress är orsaken till minst 95% av alla sjukdomar och övriga 5 % är genetiska. Även om siffrorna inte skulle stämma så ger det mig en tankeställare som gör att jag absolut vill lära mig att leva med mindre stress. Kan jag lära mig det då?  Kan jag lära mig att mota stress eller att plana ut de värsta topparna?

Bifluga

Jag har ett val, för alla har ett val när det gäller att hantera stress och hur man ska rida ut stormen, eller komma förbi stressen som kanske kommer smygandes eller lavinartat. Det är hjärnan som måste tränas in i rätt tänk. Gissa om jag ska träna:) Jag vill inte missa chansen om det finns en liten gnutta hopp om att det är så här det fungerar.

Alla fungerar vi ju lite olika, men det här är jag och det här är mitt sätt att se på varför jag inte har mått riktigt så bra som jag skulle önska. Det får liksom pusselbitarna att falla på plats om jag utgår från mig och mitt liv. Kanske kan det vara en tankeställare även till dig, eller också inte, det är upp till var och en.

Med hjälp av ett annat tankesätt, övning, och mina specialblandade blomsterdroppar tar jag nu sats och kämpar mot min fiende, stressen. Jag tror att jag kommer att kunna göra en utvärdering till sommaren och se vad jag har lärt mig och vad det har gett mig. Det ska bli spännande!

4 reaktioner på ”Stress, vad är det?

 1. Mycket bra skrivet! Stress kan förstöra såååå mycket i kroppen… jag är liksom levande bevis på det…
  Mitt nyårslöfte blir att inte stressa mig över alla möjliga små saker och att säga nej oftare!
  Ha en underbar Nyårsafton och Gott Nytt År!
  Kram kram
  //Lana

  1. Då kan vi lära oss att säga nej i stämmor Lana 🙂
   Jag måste också öva mig på att inte stressa mig själv, hur nu det ska fungera?

   Gott Nytt År till dig Lana och din familj!
   Kramizar!

 2. Kloka tankar!! Vi satsar på ett mindre stressat 2014. Önskar dig och de dina ett gott slut och ett riktigt gott nytt år. Kram

  1. Ja det gäller att jobba med sig själv under 2014 för ingen annan kan göra det 🙂
   Ett gott 2014 till dig och din familj!
   Kramiz!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *