Julmarknad i Lübeck

Efter att bloggen legat nere i några dagar så verkar jag nu vara på banan igen. Tackar Loopia som hjälper till på en gång och bara får det att fungera.

Har fått mersmak av Glühwein 🙂 Om man betalar pant för muggarna, får man ta med sig dem hem. Vi tog med oss var sin mugg som minne av vår resa.

Glühwein

I dag blir det lite foton från  Julmarknaden i Lübeck som jag och min mamma besökte förra helgen. Värsta helgen att ge sig iväg på då det varnades för stormen och att läget var allvarligt. Jag ringde ändå resebolaget på fredagen och ifrågasatte resan, men de hade inte för avsikt att ställa in. Modigt av er sa jag, då både Öresundsbron och Fehmarn bron är avstängd. Tyska nyheter berättade också om att bodarna vid just Lübecks Julmarknad skulle bomma igen. Men vi åkte i alla fall, för så bestämde bussbolaget sig för.

Här snackar vi Julmarknad!

Julmarknadskorv

För att göra en lång historia kort så kan jag bara säga att det var ju absolut inte den mest säkraste resan jag gjort, utan det var ganska otäckt att åka med bussen över både Öresundsbron och Stora/Lilla Bält broarna när vinden slet i bussen. Men vi hade tur och kom fram sent på natten till vårt hotell, flera timmar försenade. Andra satt fast i bussen hela natten och förmiddagen i Danmark och missade säkert det de tänkt besöka på lördagen. Förstår inte varför reseledaren var så förvånad över att broarna var stängda och båtarna inställda, det visste vi om innan vi satte oss i bussen. Jag hade rejält ont i kroppen efter den resan, så jag kan ju bara ana hur min mamma mådde som är 70+, men hon imponerade på mig som bara orkade med denna resa.

Mamma florerar runt i ”Sagoskogen” Märchenwald. Hon bara älskar sådana här saker 🙂

Sagoskogen

Nu var ju inte allt bara jäkligt och jobbigt på resan, den hade ju sina ljusa stunder också, naturligtvis. Det häftiga är faktiskt att det roliga väger upp så mycket, så det känns helt ok så här efteråt.Vi hade otroligt fint väder på lördagen, en jättefin dag tillsammans, och jag tror banne mig att lördagen gjorde att den satte guldkant på resan.

Kolla in det här fina Pariserhjulet. Ändrar färg hela tiden och ger ett nästan magiskt intryck.

Pariserhjul

Om vi handlade, jo det gjorde vi naturligtvis. Tur vi bara hade en dag i Lübeck annars hade vi handlat på oss saker som vi inte hade fått plats med i våra resväskor 🙂

2 reaktioner på ”Julmarknad i Lübeck

    1. Det var en upplevelse, kan jag säga 🙂 Härliga bodar med mycket gott och så en massa affärer också 🙂

      Kramiz!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *