Mmmmm och åhhhhh!
En ny laddning nötkött har landat i vår frys och vi är rustade för långkok och stekta köttbitar ett tag framöver.
Vår låda kommer från lokal leverantör, Danstorp, där djuren är uppfödda på naturbete, ensilage, hö och halm enligt det fina faktabladet som medföljer vid leveransen. Inga bekämpningsmedel eller konstgödsel!
Slakteriet är ett kravmärkt slakteri där det också veterinärbesiktigas, klassas, hängmöras, styckas och vakuumförpackas.
Vi vet varifrån vårt kött kommer och att djuren har haft ett bra liv. Detta är vår andra leverans från denna gård och vi är supernöjda inte bara med köttet utan också med leveransen, informationen om hur och vad djuren har ätit och levt, och hur det är styckat och förpackat. Gött!
Halloj! Vi köper även det från en lokal leverantör som är nära dig http://www.maketorps.se.Fanastiskt kött och dessutom tar de hand om våra älgar. Styckar och vaccumpackar på ett mycket proffsigt sätt. Ett nöje att samarbeta med dem.
Ja Måketorp känner vi väl till. Köpte av dem förra gången och jag tror att gårdarna ligger granne med varandra 🙂 Håller med dig, det är fint kött!
Kram!
Underbart! Det är så viktigt att äta ”rätt” kött! Vi köper också kött från lokal bonde! 🙂
Ha en toppen dag!
Kram kram
//Lana
Jomenvisst vill man ha lokalt kött om det går att få tag i. Vi vet ju då varifrån köttet kommer och hur djuren har levt, känns himla
så mycket bättre att äta då.
En toppendag till dig också Lana.
Kram!