Det här alternativet och det här receptet är rena miraklet. Att det bara går att göra så goda bollar utan socker och havregryn!
200 g kärnfria färska dadlar
1 dl valnötter
1 dl mandel
1 dl pekannötter
1 dl pumpakärnor
1 dl kokos (+ kokos till att rulla bollarna i )
4 msk ekologisk kakao
1 msk kanel
1 dl kokosolja (eller mindre kokosolja och lite kallt kaffe istället)
Mix nötterna och pumpakärnorna för sig.
Mixa dadlarna och kokosen för sig.
Mixa sedan ihop de två satserna tillsammans med kakao och kanelen.
Tillsätt kokosolja och ev. kaffe och mixa till en slät smet.
Gott att ha i frysen till kaffet, säger jag bara 🙂
hejsan! Just nu har jag ett erbjudande på min blogg där du kan läsa 3 fototidningar gratis av kamera & bild. Gratis inspiration är aldrig fel!
Ha en fortsatt bra dag!
Då får jag spana in detta! Tack!
Mumsigt! Har inte testat att använda daddlar i chokladbollar.
Är själv förvånad över att det är så himla goda 🙂
Ett tips för att få dem lite ”mjukare” är att blötlägga nötterna i vatten över natten innan du mixar dem. Testa nästa gång du gör chokladbollar 🙂
De här blir mjuka inte alls hårda faktiskt.
Jag tycker det blir asgoda:)