GPS, räddaren i nöden

En lång powerwalk med Pepsi var tanken att jag skulle göra i lördags. Det gjorde vi också, fast den blev extra lång sådan 🙂LostHar gått rundan förr, fast alltid gått samma håll och nu vände jag på varvet, så att säga. Många stigar och bilvägar är det och efter ett litet tag så tyckte jag att jag inte kände igen ett träd, den stenen har jag inte sett tidigare, kalhygget här måste vara nytt och så började känslan att krypa på mig.
Var vi på rätt väg eller hade vi tagit fel på en av alla avtagsvägar? Hade mobilen med mig och GPS:en var på så jag tog ett kik på den som visade mig att vägen vi gick på, ledde oss till den ”stora” vägen. Ok, så allt var ju lugnt……..eller?

Ja det trodde jag i alla fall för det såg ju bra ut på kartan.

Rätt väg

Vi skulle ha tagit vägen till vänster redan här, men det gjorde vi ju tydligen inte. Pepsi, det är ditt fel 🙂
TACK för att GPS finns i mobilen, säger jag bara!

Kollade GPS:en igen och nu skulle jag snart se den ”stora” vägen. Helt plötsligt dyker det upp ett hus, och jag har aldrig sett huset förr. Kommer ut på ”stora” vägen och bara står där och glor. Var är jag? Vänster eller höger? Höger känns bra säger jag, samtidigt som jag kollar till höger och får se ett stort vindkraftverk.
Då är det absolut inte till höger som vi ska, tänker jag. Vi har inga vindkraftverk inne i Åseda 🙂
Upp med telefonen, GPS-kartan visar vänster och jag börjar trava på med Pepsi. Två lite vilsna själar vandrar vidare tills vi kommer till en T-korsning. Då känner vi igen oss och jag börjar att skratta 🙂 Kan ju säga så att vi nästan var på väg till Lemnhult, men styrde kosan mot Åseda igen. 1 timme och 45 minuter senare var vi hemma och jag var nog ganska nöjd med den rundan. Pepsi däremot var inte alls trött utan var som vanligt. Var får han all sin energi ifrån?

Stor sten

Den här stenen kände jag inte igen, för jag kollar ganska mycket i skogen när vi är ute och går, tar en del kort och fotar saker inne i huvudet. Känns jättemärkligt att jag missade avtagsvägen, men så himla spännande på samma gång. Har lärt mig en ny runda, och kommer garanterat inom kort att kolla upp var det var som vi gick fel. Skam den som ger sig 🙂

2 reaktioner på ”GPS, räddaren i nöden

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *