Fågelmöte

Det händer ganska ofta faktiskt att jag på ett eller annat vis träffar på djur som jag pratar med, en liten ”snabbchatt”, bara så där, okomplicerat 🙂

På vägkanten stod de här två stora fåglarna och var mycket upptagna i sin diskussion om något viktigt, så såg det i alla fall ut som. Stannade bilen mitt i vägen, riktade mobilen och knäppte av ett kort.
Tur för mig att ingen annan bil kom just då, när jag så där irriterande och oansvarigt sket i alla trafikregler.

Tjäder

Jag började så sakta att rulla fram bilen, veva ner sidorutan på passagerarsidan, riktade mobilen och bad fåglarna att snällt gå lite mer upp i skogskanten åt höger. De blängde på mig, slutade att prata med varandra och tvekade ett ögonblick innan de trippade upp i skogsbrynet. Som om inte det var nog, så bad jag dem att stanna till där uppe och titta in i kameran, om de nu skulle kunna tänkas vara så vänliga…:)

Jodå, det funkade nästan. Visst bilderna är skitdåliga, men jag hade i alla fall roligt. Ännu mer roligt var det att jag hade min Canon laddad och klar i baksätet. Men där drog jag gränsen, för det hade tagit för lång tid att fixa fram den och krångla ur den ur väskan. Lite trafikvett har jag trots allt 🙂

tjäder2Är det Tjäder som jag har sett eller?
Har i alla fall aldrig lyckats med att se denna sort innan även om jag är i skogen en hel del.

2 reaktioner på ”Fågelmöte

 1. Viket roligt möte:)
  Tycker det ser ut som tjäder. Jag brukar träffa på en räv när jag cyklar till jobbet, han stannar och jag stannar säger godmorgon till honom sedan går han och jag kan cykla vidare:)

  1. Visst är det kul med djurmöten Milla!
   Har också fått det till att det kan vara tjäder, men då kanske det är det om du också tror det 🙂

   Kramizar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *