Vi vänder blad

Nu vänder vi blad när det gäller Elias och hans många och långa år av öronoperationer, hoppas vi alla fall.

Det som började med öroninflammationer för 14 år sedan slutar förhoppningsvis i och med denna (sista) operation enligt läkaren själv. Vågar man hoppas på detta?

Tänker jag tillbaka så blir jag mer rädd än jag varit under hela resans gång….

Elias

Alltid förkyld och ständiga öroninflammationer, ja fler än vi kan räkna till. Vid minsta ansträngning kräktes han och han blev allt tunnare och blekare. Fick inte röra sig då slemhosta framkallade mer kräkningar och hur lätt är det för en 2-3 åring att inte röra på sig, och ska det överhuvudtaget vara så!? Det blev inhalator vid ca 2 års ålder och diagnosen förkylningsastma.
Det blev inte direkt bättre, utan sämre. Vid 2,5 års ålder firade vi jul/nyår sittandes med honom i famnen då han kämpade med andningsuppehåll. I januari fick vi sedan en akut tid för operation av halsmandlar, polyp och insättning av plaströr i öronen.

Eftersom kroppen var så van vid att kräkas så tog det nästan ett år innan kräkningarna upphörde vid ansträngning eller då han blev arg och ledsen. Sedan rullade det på med plaströr ut och in i örat, öroninflammationer, aggressivitet som följd av nedsatt hörsel och missförstånd inom familjen, hög volym på tv:n som gjorde oss andra helt galna m.m. Dagispersonal som trodde att han hade magsjuka så fort han kräktes och han kräktes alltså ofta tills det under några år så sakta lugnade ner sig.

Öronläkaren som Elias har och har haft under alla år, är också den läkare som har opererat honom. Utan honom vet jag inte hur vi hade klarat oss. En toppen läkare med glimten i ögat och helt galet rolig och sprallig. Läkaren brukar säga att han aldrig kommer att glömma Elias, för han är hittills hans ende patient som efter en svår och lång öronoperation även också åkte på en ”goefrän” blindtarmsinflammation. Som tur var kunde de snabbt akut rulla Elias från en avdelning till en annan för operation. Ja jösses, nu så här efteråt kan man ju le åt det.

Så när vi nu i veckan var inne för att ta bort stygn runt örat hos vår härlige läkare så passade Elias på att tacka för all hjälp under de gångna 14 året med en chokladask. Gissa om läkaren blev glad och rörd.
Nu blir det kontroll i december och efter det så hoppas vi och håller tummarna för att det bara blir årliga kontroller.

Elias E

Under alla de här åren har Elias, trots ibland smärta, hörselproblem och operationssår alltid varit glad och positiv. Han är som tur är en solstråle, även om det regnar ibland 🙂

6 reaktioner på ”Vi vänder blad

 1. Jag blir riktigt tårögd när jag läser om allt Elias så tålmodigt gått igenom. Både han och ni är riktiga hjältar:) Nu önskar jag verkligen att allt vänder och öronproblemen är ett minne blott.
  Massor av kramar

  1. Ja nu hoppas vi att det vänder för vår hjältes del. Dags för honom och oss att kunna slappna av och gå vidare. Efter nyår får han börja simma igen:)

   Hoppas att du också mår bättre nu och slipper krämpor.
   Kramizar!

 2. Usch då. Jag hoppas verkligen att det kan bli bättre nu – för både er och Elias skull, förstås! Problem med öroninflammationer känner jag så väl igen och väntar nu på den kalla säsongens första omgång…

  1. Ja jag hoppas att det lugnar ner sig nu med öron och sjukdomar. En och annan öroninflammation kan man ju ta, bara det
   blir paus mellan varven också 🙂

   Vi får hoppas att ni också får besök av allt färre inflammationer :):)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *