Här i familjen slogs vi om äppelpajen i lördagskväll. För att kompensera sura kommentarer om att inte alla fick så mycket som de vill ha, fanns det inget annat att göra än att fixa till en på söndagen också. Ja jösses!
Det är busenkelt att sno ihop denna paj, få ingredienser och fort går det 🙂
Skala, kärna ur och klyfta äpplen i en pajform.
Strö på rikligt med kanel och lite kardemumma.
Blanda i en bunke:
ca 3-4 dl mandelmjöl
ca 2-3 msk lönnsirap
ca 2-3 msk kokosolja
1 tsk bakpulver
Rör ihop detta till en smuldeg och fördela det med händerna över äpplena.
Strö över lite mandelspån.
In i ugnen ca 20 minuter på 200 grader
Kokosgrädde till detta för den som kör Paleo (jag gör det), och kanske vispgrädde för den som hellre vill ha det, funkar kanon.
Tur att vi har några äpplen kvar på trädet…..
Grundreceptet kommer från Dessi, sedan har jag lagt till och ändrat lite efter tycke och smak
Nu har jag också gjort äppelpaj och det är bara hur gott som helst!!!
Ha en fin fortsättning på helgen! Kramar
Jomen visst är det gott med äppelpaj!
Nu tog våra äpplen slut i träden, så det blir till att palla framöver :):)
Kramizar!
Mumsigt! 🙂
Ja visst är det gott med äppelpaj Erika!
Underbart gott med äppelpaj! jag måste baka en denna veckan.
Kramar
Ja det gäller att passa på nu när det är höst och äppelpajen smakar som bäst 🙂
Kramizar!