Testade att göra Pulled Pork i min lergryta och resultatet var en absolut 10+ . Nästa gryta är redan planerad. Fantastiskt gott och så enkelt att låta ugnen sköta hela grytan.
Jag lyckades inte att få ihop alla ingredienser som jag hade tänkt mig från början utan körde på känslan, ”man tager vad man haver”. Så här kommer min variant av Pulled Pork.
Alla mått är så där på en höft, alltså inte så jättenoga.
Till barbequesåsen tog jag:
2 st små gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 köttbuljongtärning
1 dl vatten
1 dl chilisås med låg sockerhalt
0,5 dl äppelcidervinäger
2 msk soja
1 msk dijonsenap
2 msk rött vin
½ msk paprikapulver
1 tsk chilipulver
saft av ½ apelsin
1 msk honungsalt och peppar
Hacka lök och vitlök och stek dem på pannan till de har fått lite färg.
Tillsätt vatten och buljong och sedan resten av ingredienserna.
Låt koka ihop på svag värme i ca 15-20 minuter.
Smaka av och tillsätt ev. det du själv tycker saknas 🙂
Jag fick ca 3,5 dl barbequesås med detta recept
Grytan Pulled Pork:
ca: 1-1,5 kg karré i bit utan ben
2 st gul lök
5 st vitlöksklyftor
Salta och peppra köttet rejält och lägg det i lergrytan.
Skala och klyfta den gula löken och lägg den och vitlöksklyftorna runt köttet.
Häll barbequesåsen över köttet och löken
In i ugnen på 125 grader i ca 6 timmar.
Dra sedan sönder karrén med två gafflar sa att det fördelas med såsen.
Såååå himla gott det låter med den här såsen! Jag snor receptet rakt av! 🙂
Tackar! 🙂
Allt låter helt i min smak! 🙂
Ha en toppen dag!
Kramar!
//Lana
Ja testa Lana! Vi tyckte att det var jättegott!
Trevlig Midsommarhelg till dig och familjen.
Kramizar!
Pulled pork är verkligen jättegott och perfekt mat eftersom den sköter sig själv i ugnen. 🙂
Ja det var supergott och som sagt, sköter sig självt i ugnen 🙂