Pulled Pork

Testade att göra Pulled Pork i min lergryta och resultatet var en absolut 10+ . Nästa gryta är redan planerad. Fantastiskt gott och så enkelt att låta ugnen sköta hela grytan.

Pulled Pork med extra allt

Jag lyckades inte att få ihop alla ingredienser som jag hade tänkt mig från början utan körde på känslan, ”man tager vad man haver”. Så här kommer min variant av Pulled Pork.
Alla mått är så där på en höft, alltså inte så jättenoga.

BBQ sås LCHFTill barbequesåsen tog jag:
2 st små gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 köttbuljongtärning
1 dl vatten
1 dl chilisås med låg sockerhalt
0,5 dl äppelcidervinäger
2 msk soja
1 msk dijonsenap
2 msk rött vin
½ msk paprikapulver
1 tsk chilipulver
saft av ½ apelsin
1 msk honungsalt och peppar

Hacka lök och vitlök och stek dem på pannan till de har fått lite färg.
Tillsätt vatten och buljong och sedan resten av ingredienserna.
Låt koka ihop på svag värme i ca 15-20 minuter.
Smaka av och tillsätt ev. det du själv tycker saknas 🙂
Jag fick ca 3,5 dl barbequesås med detta recept

Grytan Pulled Pork:
ca: 1-1,5 kg karré i bit utan ben
2 st gul lök
5 st vitlöksklyftor

Pulle Pork i lergryta

Salta och peppra köttet rejält och lägg det i lergrytan.
Skala och klyfta den gula löken och lägg den och vitlöksklyftorna runt köttet.
Häll barbequesåsen över köttet och löken
In i ugnen på 125 grader i ca 6 timmar.
Dra sedan sönder karrén med två gafflar sa att det fördelas med såsen.

4 reaktioner på ”Pulled Pork

  1. Såååå himla gott det låter med den här såsen! Jag snor receptet rakt av! 🙂
    Tackar! 🙂
    Allt låter helt i min smak! 🙂
    Ha en toppen dag!
    Kramar!
    //Lana

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *