Det här receptet har mannen i huset laborerat med och fått till riktig, riktigt bra.
Receptet är på ett ungefär, men så här tror jag att vi uppskattar mått och vikt.
Du behöver:
1 kg rättika
4 dl creme fraiche
1,5 dl majonnäs
5 tsk avrunnen kapris som grovhackas en aning
2 st purjolökar som hackas
2 syrliga äpplen
2 dl hackad gräslök
2 tsk dijonsenap
salt & peppar
Så här gör du:
1. Tärna rättikan (1-1,5 cm) och koka den i lättsaltat vatten i ca 15 minuter. Låt sedan svalna.
2. Blanda övriga ingredienser i en skål och tillsätt rättikan och blanda runt
3. Ställ kallt minst i 1 timme, gärna längre. Alltid godare dagen efter 🙂
Enkelt och väldigt gott. Ersätter helt klart potatissalladen och är ett säkert kort till buffén eller grillningen.
Mumsigt! Jag har bara gjort på squash tidigare.
Jaha squash, det borde ju också funka bra.
Roligt att testa nya recept och få förslag från andra lchf:are 🙂
Kramizar!
Otroligt gott det låter! Jag sparar receptet till kommande grillkvällar! 🙂
Tack tack!
Ha en toppen fredagskväll!
kram kram
//Lana
Ha en härlig helg Lana!
Kramizar!