LCHF-Korvbröd

Yes, där satt den!
Det blev korvbrödsbak i helgen till familjens korvgrillning. Det var så lätt att fixa till dem och som grädde på moset så var de goda också 🙂

Till 8 st korvbröd behöver du:
50 gr smör
6 ägg
1½ dl vatten
1 dl kokosnötsmjöl
2 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk torkad timjan
2 tsk fransk senap

LCHF-Korvbröd

Så är gör du:
1. Smält smöret
2. Vispa äggen till en luftig smet, ca 3 minuter med elvisp.
3. Tillsätt smör och vatten och blanda väl.
4. Rör ihop resten av ingredienserna och blanda ner dem i smeten .
5. Låt svälla i ca 15-20 minuter.
6. Forma 8 st korvbröd som är ca 10 cm långa. Blöt händerna lite när du formar dem.
7. In i mitten av ugnen på 190 grader (vanlig ugn, ej varmluft) i ca 25 minuter.

LCHF-Korvbröd med korv

Om du kanske grillar lite starkare korvar vill du kanske ha korvbröd med lite mindre smak. Uteslut då bara senap och timjan. Jag tycker att de blev jättegoda med kryddorna och gav dem det där lilla extra.
Om du använder varmluftsugn sänker du värmen med ca 15 grader.

Receptet kommer från boken ”Baka matbröd med LCHF” av Mariann Andersson.

5 reaktioner på ”LCHF-Korvbröd

    1. ja de blev för fina 🙂 ser nästan ut som ”köpe” ju. Men prova Lana, de var lätta att göra 🙂

      Kramizar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *