Det skulle bli fisk till middag en dag i förra veckan.
Däremot ville jag inte göra ett recept som jag redan hade provat innan, utan något nytt
på matbordet skulle det bli.
Hittade detta jättegoda recept på Erikas blogg .
Utanför affären hittar jag just denna dag (turdag) fiskbilen och inhandlar
3st färska ryggfileér av Torsk – mumma!
Du behöver:
600-800 g vit fiskfilé
1,5 dl mandelmjöl
1-1,5 dl vispgrädde
1-1,5 dl sötmandel
50-75 gr smör
salt
peppar
saften av ½ citron (ekologisk)
Så här gör du:
Hacka mandlarna grovt.
Lägg fisken i en ugnsfast form och krydda båda sidor.
Smält smöret och blanda ner mandelmjölet, grädden och hälften av
mandelhacket i det smälta smöret.
Bred ut mandelröran över fisken och strö över resterande mandelhack.
Krama ur en halv citron över fisken.
In i ugn på 200 grader i ca 20-25 minuter eller tills fisken är klar.
Den färska broccolin ångkokte jag i några få minuter i mindre buketter.
Salt, smör och gräddost fick smälta ner så där
härligt över broccolin.
Proppmätt å magen står rätt ut (ja, liiiite mer än vanligt 😉 )!!
Var smarrigt som bara den på första försöket å är absoult inte sista gången det serveras i Ö´gårn…
Åååååååå vad roligt Cicci!!!
Ja att du gillade mandelfisken menar jag då alltså. Kunde du tvinga i pojkarna en liten smakbit också, eller hur gick det?
Kramizar!
Allt ”försvann” 🙂
Lilleman fick en egen utan mandeln å även hans form var helt barskrapad…
Haha, bra jobbat:) Fisk är bra mat!
Kramizar!
Färsk fisk är så gott och det fullkomligt smälter i munnen! Vilken dag kommer fiskbilen till byn?
Bästaste kramar:)
Jag har hittat den utanför Konsum på onsdagar vi 12-tiden. Det finns massor av godsaker där!
Ha det bra och kramizar!
Mmm…ser smaskens ut! Vitfisk och mandel är ju så gott ihop! 🙂
Ha en toppen måndag!
Kram
//Lana
Ja det smakade verkligen gott!
Ha en bra måndagskväll Lana!
Kramizar!