Ja det här med chokladfondanter är något nytt för mig, jo faktiskt.
Kände att det var dags att prova för att kunna erbjuda tonåringarna
ett alternativ till helggott.
Elias och jag gjorde så här till 4st fondanter
Vi plockade fram:
150gr 70% mörk choklad, varav 1 ruta med mintchoklad
100gr osaltat smör
2st äggulor
1st ägg (vita+gula)
1 tsk ekologisk vaniljfrön/pulver
Sedan gjorde vi så här:
Smält smöret.
Hacka chokladen och tillsätt den i smöret:
Ta bort kastrullen från plattan och rör runt tills chokladen har smält.
Vispa äggen krämiga och luftiga.
Rör ner chokladblandningen i äggen och ös upp i små smorda ugnsfasta formar.
In i mitten av ugnen, på ca 200 grader i ca 5-7 minuter.

Vi serverade detta med vispad grädde och färska jordgubbar.
Vi hade nog inne dessa i ca 7 minuter, så nästa gång vågar vi
nog att testa runt 5 minuter för rätt konsistens
Vi fick lite mintsmak på våra denna gång och vi använde ugnsfasta portionsformar.
mums!
Mmm…smaskelismaskens! 🙂
Måste testa! 🙂 Fast med vispad kokosmjölk! 🙂
Ha en toppen tisdag!
Kram kram
//Lana
jaha, går det alltså att vispa kokosmjölk? Det kanske jag också skulle testa som älskar kokos:)
Kramizar!
Mums, vad gott med något riktigt chokladigt! Jag har faktiskt aldrig gjort fondant!
Ja de är goda och ”mastiga” som vi säger. Roligt att prova något nytt 🙂
Ha en bra dag!