>
Beskrivning
Vad är APPASSIMENTO?
Druvorna kommer från vinfält som är belägna i Fumane & Sant’ Ambrogio. Strax efter skörden ställs druvorna för att torka i nästan 25 dagar. Därefter pressas de torkade druvorna och den koncentrerade druvjuicen börjar långsamt att jäsa. När jäsningsprocessen är klar låter man vinet vila på slavonska fat i hela 12 månader. Appassimento-metoden är identisk med tillvägagångssättet man använder vid framställning av Amaronevinerna. Det som särskiljer framställningen av ett Amaronevin och ett Appassimentovin är att druvorna har fått torka kortare tid före pressningen.
Mat & vin
Detta vin passar utmärkt till medelkraftiga rätter av mörkt kött, d.v.s. nöt, lamm eller vilt. Köttet kan vara antingen stekt eller grillat. Trots sin fyllighet är vinet väldigt elegant i stilen och kommer att takta väl med grillade rätter eller smakrika ostar. För optimal njutning rekommenderar vi att vinet luftas i karaff en halvtimma före servering.
Lagringsmöjliget
Vinet kan lagras i ytterligare några år vid bra lagringsmöjligheter, men som sagt den skall självklart avnjutas redan nu.
>Haha Martina!:) Det är ju bäst att försöka lära den unga generationen att det heter chokladbollar;)
Ha en go helg! Kramis
>Skål! Klart vinet är ämnat åt dig!:)