>+8 grader och varm jacka

>

 Ja det är verkligen sant. Igår fick vi uppleva +8 grader och det var bara på med långbyxor och jacka. Skadeglädjen är säkert stor nu hos en del, men riktigt så illa var det inte.
Tidigt på morgonen hade vi bokat upp oss för en tur till Slovenien och Postojna-grottorna.
Ska vara Europas största kalkstensgrotta som hittades i slutet på 1800 talet.
Vi fick åka tåg in i 10 minuter och resan var nog väldigt kall för en del som åkte i shorts och T-shirt. Engdahls var rustade till tänderna och vi behövde inte huttra under den två timmar långa turen under jord.
Det blev inga riktigt bra bilder i grottan eftersom ljuset inte räcker till. Men det är ett fantastiskt grottsystem fullt med Stalagmiter och Stalaktiter som på många ställen har växt samman och bildar stora pelare.
Slottet Miramara vid Trieste, fick vi också besöka på hemvägen och höra dess sorgliga historia.
Här vill jag bara visa en borg som vi besökte som hade en intressant historia även denna. Det mest beundrandsvärda är hur som helst att hela Familjen Engdahl tog sig upp till utsiktspunkten där jag har satt en stjärna på bilden. Det var minst sagt väldigt varmt och jag tror nog aldrig att jag har varit så varm som denna gång. Men vilken utsikt
Kanske inget för den som är höjdrädd. Vägen upp var minst sagt smal och jävlig. Elias var inte glad kan jag säga, att han lurades upp dit av guiden. Ja mamma, både Erik och Elias var med upp och vi kom alla ner välbehållna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *