>ADHD

>Jag har inga barn med ADHD, men har på något vis börjat att intressera mig för ämnet och vill gärna lära mig mer.Det blev så att jag snubblade över det, så att säga, när jag började att äta enligt LCHF.
http://www.annahallen.se/
Vill du veta mer, eller är intresserad, ta gärna ett kik på Annas Halléns blogg.

Här hemma är det LCHF som gäller då vi lagar mat, men barnen äter inte strikt utan får ibland välja lite själva hur de vill göra. Får inte barnen välja själva så kan man ju upplevas som en grym person i andras ögon, men var inte orolig, vi har en öppen dialog hela familjen om just maten. Maten tror jag inte är det stora problemet, utan allt detta godis, kakor, glass som finns ALLA dagar i veckan och som vi sakta men säkert ökar både i mängd och kontinuitet. En dag i veckan det var längesedan det.

En del säger, att så länge man inte lägger på sig kilon så är det väl inga problem? Nej, så skulle jag också ha sagt för två år sedan. Men nu är vi två i familjen som går upp bara av att titta på choklad och vi har de andra två som inte har några problem med vikten alls. EN sak har vi gemensamt alla fyra i vår familj och det är; att äter vi rätt, så mår vi bra.
Så mycket kan jag säga, att vi rensade ut Oboy för två år sedan och nu nämner de inte det alls – och det trodde jag skulle bli det svåra, att få ut Mr Oboy ur vårt hus. Ja det är riktigt roligt att jämföra hur vi åt innan och hur vi äter idag. Den absolut största skillnaden från då och nu är att jag mår så mycket bättre och det tycker jag att hela familjen gör. Innan levde jag i en sorts sockerdimma, alltid tänkte jag på vad jag skulle äta nästa gång, alltid fika med i bilen utifall att, alltid godis i väskan, alltid en chokladkaka i kundvagnen och gärna en extra hemma som aldrig fanns där för den hade jag ätit upp för länge sedan, alltid trött, alltid irriterad, alltid tjurig. Ja sockret STYRDE MITT LIV, nu är det JAG SOM STYR MITT EGET LIV. Det är en jäkla skillnad det.

En reaktion på ”>ADHD

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *