En ny bekantskap

Jag har alltid varit intresserad av alternativa lösningar när det gäller friskvård och behandlingar. Redan som 7-åring samlade jag örter som jag torkade och använde i teér för att lindra förkylningar m.m. Blev ännu mer intresserad när jag fick vara med en grupp av vuxna människor som vi kallade för ”gröna vågen”. En av dessa tjejer var vår lärare och hon visade mig en hel del av vad naturen kan hjälpa oss med. Men sedan har vi alltid, sedan vi var små haft en grundlära från mamma och pappa om vad som är bra vid vissa lindrigare sjukdomar. Tyskland ligger ganska långt före oss i  naturläkemedel, men som tur är så kan man om man vill hitta mycket på hälsokost och nätet här också.

Jag har gått en kurs i zonterapi och Patrik har gått en massagekurs. Vi brukar hjälpa varandra när det känns i axlar och nacke och det är ju så lätt att bli av med värk om man kan hjälpa varandra innan det har gått för långt och blivit kroniskt.

I alla fall vill jag visa min nya kompis, den svenska spikmattan som jag har köpt till Patrik och mig. Det tar några gånger att hitta rätt läge, att förstå vad den kan göra och hur jag kan få hjälp om jag använder den.

Ja du skrattar du, men tänk om den kan hjälpa dig med att bota eller lindra: ryggskott, diskbråck, träningsvärk, stelhet, ischias, stress, kronisk värk, frusen skuldra, huvudvärk, sömnproblem, whiplash m.m.
För mig är den ett komplement till att bara må bra, att bli av med värk, sova bättre och få en positiv livssyn.
Jag återkommer mer än gärna om hur det går för mig framöver när jag har testat och kommit in i en rutin att använda mig av min nya kompis.

En reaktion på ”En ny bekantskap

  1. >Svenska spikmattan?? Finns det en sådan oxå? Själv införskaffade jag mig en sisåndär matta som alla har. Ligger en stund varje kväll och jag tycker det är kanonskönt efter en stund ;o) Tar inte bort värken helt men jag känner mig mer rörlig.

    Kram Eva-Lena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *