Trädgårdshjälp.

>Några få människor har energi så att det räcker och blir över till andra. Om inte pensionärerna lugnar ner sig så hinner vi komma ifatt och de får ta hand om oss. Hur eller hur så stog det ”trädgårds dags” i almanackan i torsdags och jag skulle få proffshjälp denna dag.

När du kommer hem från jobbet, sitter jag där och väntar på dig med mina redskap, förvarnade min mamma mig om. Nåja tänkte jag, jag lär väl hinna hem och byta om, så att jag är beredd när hon kommer.

Stiger ur bilen hemma och ser hur det sprätter jord och växter om vartannat i luften, en spade som slungas runt i en rasande fart. Nej, jag hann inte ens komma hem före henne fast jag slutade lite tidigare. Hon var i full gång och det gick i ett tempo som liknar en vältränad löpare.
Jag har väl alltid trott att jag inte är helt hopplös när det gäller trädgård, fast kanske inte heller den där professionella trädgårdsmästartypen. Efter den här dagen tror jag inte ens att jag är lämpad att ha trädgård. Jag är inne på att asfaltera allt som inte är gräsmatta.

Fick både äppelträdet och plommonträdet klippt! Ja plommonen skulle jag ju absolut inte klippa var ju min mammas senaste ord till mig, men när hon såg det arma trädet så fanns det bara en lösning. BESKÄRNING OMGÅENDE! Tydligen hade jag inte klippt rätt, men jag tycker att det nu ser nästan lika ut, som efter att jag hade klippt det.

Nu blev vi inte riktigt klara för färdtjänst var beställd till 15.30 men dök upp en halvtimme tidigare. Fick muta chauffören (pappa, eller den Polske Snickaren) med kaffe och muffins. Han satt ganska bra där på den inglasade altanen och njöt av sitt kaffe.
Jag tror att han är lite oroad över vårt andra projekt som går av stapeln ikväll. Kan vara så att han dyker upp här i helgen för att titta till oss. Bäst att kolla att vi har mer fika hemma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *