>Skördefest

>Vi har en lokal leverantör som då och då levererar grönsaker, såsom zucchini, sallad, tomater, bönor, lök och persilja. Så här fin leverans fick vi en dag i somras.
Den lokale leverantören är ”Den Polske Snickarens fru” eller ”mormor” som hon också heter. Hon är ett riktigt energipaket och verkar orkar hur mycket som helst.
Salladen blandar vi med gräddfil, persilja, citronmeliss och salt – ljuvligt gott till bl.a grillat kött.
Zucchinin brukar jag skiva och steka, och sedan lägga i en ugnsfast form och täcka med köttfärsröra och ost. Inte dumt heller!
Persiljan blir persiljesmör, bönorna ångas och smör får smälta över de varma grönsakerna. Tomaterna är de som man hittar på mitt nyinköpta fat tillsammans med Mozzarella, basilika, och olivolja – mums!
Nu när hösten närmar sig lär ju grönsakerna ta slut och vi får väl minnas de ljuvliga middagarna som vi fick. Grillsäsongen klingar ju också av nu när det börjar att bli lite svalare – men kanske går det att grilla någon gång i alla fall framöver. Jag älskar grillat kött.

4 reaktioner på ”>Skördefest

 1. >Eva-Lena:
  Hoppas att du gillar gräddfilssalladen!

  Att ni kan grilla året om!!! Nu måste jag klura ut hur jag ska få in Patrik på den banan:)Jag vill också grilla året om!

 2. >Jeanette:
  Ja det är farmor som är mormor. Lite kul det där att kärt barn kan ha många namn:)

 3. >Visst är det gott med grillat. Vi har placerat vår gasolgrill i uterummet med fläkt så har grillas det även mitt i vintern ibland ;o)

  Den där gräddfilssalladen måste jag absolut testa nästa gång vi grillar (på fredag troligtvis) fast klart lika fin sallad lär jag inte få tag på men citronmeliss har jag själv odlat 🙂

  Kram E-L

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *