Trädgårdsliv

>I år lämnar jag över gräsklippningen till Erik och detta är hans premiärklippning. Jag var med för säkerhetsskull och hjälpte till där det var lite marigt. Måste ju visa alla svåra ställen med stenar och stubbar som man inte får köra över. Erik kan vara glad han ,för i år har vi en gräsklippare med drivning.
Ja när jag ändå gick där ute i trädgården och egentligen bara var med utan att göra något, passade jag på att ta fram kameran. Tänk vilka bilder om jag hade haft en ”redi” kamera.
Det är fullt med humlor i vår Plymspirea, men ack så svåra de är att fånga på bild – de är snabba de små liven.

Vår maffiga Plymspirea, som just nu är fylld med ”bummlor” som Pepsi och jag kallar dem.
Aklejorna är ganska roliga eftersom jag år ut och år in sliter bort dem eftersom de inte står riktigt bra till. Men varje år så envisas dem med att komma tillbaka och blomma. Nu har jag gett upp och låter dem rota sig där de vill, de är ju ändå så fina och i olika färger.
Här en cerise tusensköna som jag har i mitt stenparti. Den påminner mig om en sorts hallonkaramell. Hade jag bara haft en ”redi” kamera så kunde jag säkert tagit ett bättre foto. Jag älskar att fotografera blommor och smådjur med makro. Men en dag kan drömmar bli verklighet heter det ju och då!!!!

Ett blått hav som finns i mitt stenparti och heter Veronica.

Mina tomatplantor blommar och en och annan tomat är på gång. Ska bli roligt att se när de blir röda.

I mitt kryddland har jag även några smultronplantor som jag har haft sedan Erik föddes. De är inte lika små som de vilda utan dubbelt så stora och smakar sommar.

En reaktion på ”Trädgårdsliv

  1. >Bummlan var jätte fin ;o) Jag ska nog sätta mina grabbar på klippning hör jag. De är så in i baljan lata bara :/

    Nu är det bara 1 dag kvar till semester ;o) Guuu, så gott det ska bli!! I morgon blir det slit från tidig morgon till sena kvällen för att hinna färdigt med allt….men sen så 🙂

    Ha det gott!!
    Kram Eva-Lena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *