>Höskörden är avklarad

>Idag har tre generationer fått in allt hö på logen hos farmor och farfar. Det var en blåsig dag men ändå en hel del sol. Det kan vara ganska knepigt för en ovan att få upp en stor portion hö med en högaffel. Så man kan säga att vi skrattade en hel del Elias och jag när vi stod där med var sin högaffel och lyckades kasta upp var sitt höstrå i fläkten.
Så här ska det då se ut om man har vanan inne att lasta upp hö på sin högaffel. Här är det farfar som utkämpar en kamp med årets skörd.
Eftersom det hela är ett ”teamwork” så kör faktiskt Erik traktorn i år. Tydligen gjorde han det även förra året, men då var jag själv inte med och därför har jag väl inte riktigt trott på att han gjorde det. Men farmor intygade att han visst körde traktorn själv även förra året.
Den här ”meckapären” trodde jag bara stog på gården för syns skull. Inte trodde jag att man faktiskt använde den till att räfsa ihop det sista höet i större högar. Erik kör, farfar är körlärare och pappa Patrik sitter bak på häst/hö räfsan. Ja dessa bönder!

Här är Elias i full gång att mata in hö i fläkten som ska suga upp det i ett långt rör upp på höskullen. Riktigt imponerad är jag att han tyckte att det var så roligt, och att han orkade hjälpa till.

Så här fint ser det ut om man tittar upp i taket på logen. Jag kollar alltid upp – för att se om det finns några getinbo. Är livrädd för getingar och intar försiktighetsåtgärder på misstänkta platser. Konstigt nog så såg jag faktiskt inga getingbo här – kusten var alltså klar!

För dig som aldrig har fått chansen att åka hölass – så här ser det ut om man ligger på rygg och kollar upp i himlen. Jag skulle kunna ligga så i timmar och fantisera om vad molnen liknar för något, lyssna på svalorna och bara lukta på sommarhö.

Elias i en mycket ovanlig ”pose” när det gäller honom – hans ”arbets-pose” och med något så ovanligt som en högaffel. Men roligt hade han!

Erik ligger i hölasset och njuter. Efter en sådan resa hittar man hö innanför kläderna och det är skönt med en dusch på kvällen.

Farmor, Pelle och Elias åker med på lasset. Tyvärr kunde inte Pepsi vara med eftersom han är sjukskriven minst en vecka framöver. Han är ordinerad vila för sin växtvärk och får medicin, stackarn. Elias vår spexare är i full gång.

En reaktion på ”>Höskörden är avklarad

  1. >Åhh, vad det verkade mysigt. Ser läckert du när ni ligger där på höloftet ;o)Kan tänka mig att Erik var mallig när han fick visa dig att han faktiskt kan köra traktor. Bilden när han ligger på hölasset och njuter gillade jag verkligen.

    Fnissar lite Elias, er spexare, låter lite likt vår Fredrik, full av upptåg. Nu har han visserligen blitt lite äldre och allvarsammare men spillevinken lyrar ofta under ytan ;o)

    Ha en fortsatt bra helg!!
    Kram Eva-Lena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *