>Elias, vår egen Ingemar Bergman

>Ibland händer det saker som man vill komma ihåg för alltid, men hur ofta har man inte efter en tid glömt bort hur det egentligen var.

Vi har haft, (jag skriver haft för det har ändrat sig lite med åren) morgonpigga barn i många år. Jag minns det väldigt tydligt hur jag varje morgon fick gå upp kl 05.00 och ibland tidigare för att båda eller åtminstone en av dem var vaken.

Jag tror egentligen aldrig att jag sov riktigt under de 6 första åren utan var mer i ett halvvaket stadie mest hela tiden. Därför är det så UNDERBART nu när de själva är trötta och vill sova lite längre på helgerna, ja förutom då kanske vår pigga morgonlärka Elias.

Elias är fortfarande sådan att han lägger sig självmant på helgerna och vaknar runt 7-tiden hur han än gör – undrar vem han är lik?????
I alla fall så äter Elias, Erik och jag frukost tillsammans i veckorna vid 7-tiden på morgonen och då brukar de ha piggnat till ganska skapligt faktiskt.

En morgon efter frukost säger plötsligt Elias:

-Klocka är 7.30 och det är dags för vår årliga 20 minuters vals, varvid han börjar att humma på Wienervalsen.

Jag hummar med och han tar mig i armarna och börjar att dansa vals med mig.Efter avslutad dans säger han:

-KISS ME BABY!

Jag är ju bara tvungen att fråga var han har fått det ifrån?

– Det har jag tagit från Elvis.
Såg något på TV om honom.

Ingen morgon är den andra lik och det är ganska härligt faktiskt. Vissa mornar tjurar vi ihop, men de flesta mornar har vi vilda diskussioner om ”allt mellan himmel och jord, blandat med en portion Engdahl”.

Dessa mornar vill jag inte glömma. En vecka kvar i skolan och sedan är det sommarlov, då äter vi inte frukost ihop på ett tag – hur ska jag klara mig?

En reaktion på ”>Elias, vår egen Ingemar Bergman

  1. >Vilken härlig berättelse. Blir varm i kroppen av att läsa den ;o)Ja, de där gemensamma stunderna saknar man onekligen. Förr så satt vi hela familjen vid middagsbordet. Nu mer är det alltid någon som är iväg och värmer sin mat senare. Fredagar har vi dock den senaste tiden lyckats vara samlade allihopa. Åhh, vad jag gillar fredagar ;o)

    Ha en bra helg / Kram Eva-Lena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *