Socka för kalla fötter

Jag är helt totalt ovän med allt som har med handarbete att göra. Ja nu menar jag att sy med symaskin, virka, sticka, tråckla, maska, nåla, ja och allt vad det nu heter. Jag är den som hatade syslöjd och älskade träslöjd – och slutligen insåg även syfröken det och meddelade mig att jag fick ha träslöjd om jag ville.

Därför blir både jag och barnen helt överlyckliga när vi får hemleverans av hemmagjorda sockor från Christa i den tyska byn Melsungen. Vi får alla ett par och med olika färger som verkar vara anpassade efter till vem dem är. Mina är de rosa – fina eller hur!!

En gång på syslöjden ”blev jag tvingad” till att sticka ett par vantar. Vet inte hur lång tid det tog, men när jag äntligen var klar var de hårda som tegelstenar och hade jag lappat till någon med dem så hade personen i fråga fallit till marken – så hårda var de stickade.

När man sedan går in på det här med att virka???????????????????????????????
Vem i hela världen kom på det??
Det är en hel kemibeskrivning på hur man tar sig ett varv runt hit och dit med aviga och räta, luftmaska hit och dubbel någonting dit. Har man inget annat för sig och har långtråkigt finns det ju promenader tex. att göra, eller att borsta tänderna eller städa om man nu måste göra något, men att virka????

Symaskinen. Den jäkla symaskinen har varit nära att åka ut ur vårt hus flera gånger. Det är något som är fel på den och även Patrik håller med om det. Vi har haft den på ”service” och fått den kollad, men det är inget fel på den. Nääää, eller hur!!!
Jag tror att det är enklare att lära sig köra en CNC-maskin än att sy på en symaskin. Jag får direkt hög puls när Patrik ibland plockar fram den jäkla symaskinen för att sy något på sina byxor. Den får mig att se rött helt enkelt. Någon som vill byta maskin med mig?

Nål och tråd kan funka ibland. Det går i alla fall bättre om jag nu är tvungen att använda dessa redskap för lite hemmafix, men glad är jag inte, det finns roligare saker!
Med andra ord, jag hatar allt som har med handarbete att göra.

Men lite annat pyssel tycker jag om………

En reaktion på ”Socka för kalla fötter

  1. >Denna blogg hade kunnat varit skriven av mig!! Har skrivit en liknande på min gamla blogg där jag bekände min okunskap i sömnad. I högstadiet fick vi välja mellan sy- eller träsläjd. Valet var enkelt ;o)

    Snickar är mycket roligare. Har till och men snickrat en bardisk i grabbens rum. Däremot köper jag färdigsydda gardiner nu mer, finns hur fina som helst och så slipper man slita sitt hår när längderna inte är lika långa. Tror att jag har en gammal symaskin men jag vet inte var jag har den ;o) så din vill jag INTE byta till mig ;o)

    Gulligt att få stickade sockor!!

    Ha en fortsatt bra helg!
    Kram Eva-Lena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *