Från trädgård till skogen och tillbaka

Lördag, smaka på det ordet! Jag tänker på hur underbart det är med dagen Lördag och att hela dagen ligger framför mina fötter. I vanliga fall brukar jag ha hela schemat klart i mitt huvud på bara några sekunder, men denna lördagen blev lite annorlunda. Patrik hade tydligen gjort ett eget schema där häckklippning ingick. Det var inte riktigt vad jag hade tänkt att göra, men det måste ju göras, bara att börja på. Den här lånade häcksaxen blev bara tyngre och tyngre för varje minut. Efter 20m häck på ”insidan” var mina armar som spagetti, och efter ytterligare 20m på ”utsidan” hade jag redan rejäl träningsVÄRK! Efter det kunde jag inte röra på mina armar, de bara hängde där som en ”lealös dockarm”. Men skam den som ger sig!

På utsidan av muren växer det olika färger av stenparti-växter. De är precis på gång att blomma och ca 1 vecka framöver kommer det att vara som en riktig godisaffär. Dessvärre vissnar de snabbt bort och glädjen varar bara några dagar. Men fotar man kan man njuta hela året och glädjas av färgprakten.

I skogen rätt över från vår trädgård växer det Hägg, som just nu doftar som parfym. Det känns i luften på långt håll. Skomakaren hade ju förr semester mellan Hägg och Syren och jag kan allt förstå varför. Jag skulle inte ha något emot att ha semester mellan maj och september.

Efter trädgårdsarbetet hade jag lovat Pepsi en härlig skogspromenad. Kameran var med och vi fotade oss själva eftersom vi är väldens bästa kompisar. Vi har hur roligt som helst i skogen, undersöker en del, gräver oss ner en bit, luktar på stubbar, kollar kottar, smakar bark, gömmer oss för varandra, ja allt som man kan göra i skogen.

Här har vi hittat ”Lavmossa” som vi fördjupar oss i. Ser ut som ett snöberg.

En riktigt härlig grön färg på denna fuktiga mossa som är så mjuk att gå på.

Så här långt har björkarna slagit ut i Åseda. Lite mer än ”musöron” men ändå en bit kvar till fullt utslagna blad.

Inga ”musöron” här inte, utan ”hundöron” som lyssnar och funderar. Är lite bekymrad över Pepsis musiksmak med tanke på frisyren. Är han Punkare, eller Syntare som vi andra i familjen hoppas på?

Här en Vitsippa, som är mer åt det lila hållet – så konstigt det kan bli i naturen.

Om inget oförutsett händer så måste det bli ett kanon år när det gäller blåbär, ialla fall i denna skogen. STORA är dem också!

Titta så många omogna blåbär som bara väntar på solen och värmen. Blåbärspaj men vaniljsås skulle inte vara så dumt. Kom sol, kom värme så ska jag baka paj!

Rundan i skogen går mot sitt slut och vi vandrar hemåt igen. Här några foton till på blommor som växer på vår mur mot gatan.

På vissa ställen är det glest med blommor och jag måste försöka att dela på dem till hösten för att sprida ut på de ställen där det fattas. Men just nu ska jag bara njuta………………………..

2 reaktioner på ”Från trädgård till skogen och tillbaka

  1. >Åhh, vad en massa vackra bilder på blomster. Ja och så på din, häcksax och lille Pepsi. Måste nog säga att det går åt punk hållet, med den frillan ;o)

    Vad mycket fina blommor ni har i trädgården. Vill också ha men jag vet att min förmåga att hålla dem vid liv är lika med zipp 🙁

    Jag tror också det blit mycket bär i skogen i år. Har sett hur blåbären risen dignar av bär i förstadiet. Känns som att det blir mycket frukt också i år med tanke på den praktfulla blommningen som både körsbärs- och äppelträden har haft.

    Ha en skön söndag!
    Häl. Eva-Lena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *