>Långhelg

>Jamen känns inte en extra dags ledighet som nästan en hel vecka?! Det är ju helt underbart att vara ledig en dag till i anslutning till helg. Det har blivit både det ena och det andra under helgen och jag känner att jag har hunnit med en hel del.

I veckan som har gått köpte jag fyra olika sorters tomatplantor som jag planterade om i större krukor. Varje familjemedlem, (förutom Pepsi) har en planta att sköta om. Det ska bli riktigt kul att följa dessa plantor och se hur tomaterna blir och hur de smakar.

Givetvis har vi grillat varje kväll och vi blev lite sugna på att prova kolgrillen igen. Annars kör vi alltid med gasolgrill eftersom det alltid är ont om tid hos oss. Men i helgen då gav vi oss sjutton på, att ta oss tid att vänta på kolet och att grilla lugnt och stilla………..

Jodå, jag kan grilla, och brukar också göra så ibland, men jag är ännu bättre på att korka upp vin. Vi fick denna flaska från Doris och Manni i Hamburg och eftersom vi bjöd in brorsan Thomas på grillning passade det bra med en stor flaska rött.

Inte kan man vara ledig utan att ”pilla” lite här och där, ”dona” med det ena och det andra, ”skvätta” lite färg på både lister och träbitar………………………..

Till och med barnen kunde slita sig från datorn en liten stund för att vara med och grilla och hoppa en stund på studsmattan. Pepsi var också med och hoppade. Han flög så högt att han råkade landa i grannens trädgård. Var lugn, inget brutet, det gick bra!!!!
Näää, givetvis så skämtar jag – Pepsi var inte på mattan när barnen hoppade!!!!!
Jag har målat lite igen i helgen, planterat in mina Dahliaknölar i krukor, satt ner överblommande påskliljor vid ”Plaskbaljan”, fyllt på mer jord vid just ”Plaskbaljan”, målat en bänk som ska upp runt lyktstolpen som ”Polske Snickaren” har snickrat, fått upp stången till galgarna i tvättstugan

Så här bra blev det Mr Seaflower! Tack för hjälpen med ”hemkörningen”!

Tack även till vår ”Polske Snickare som har fixat de rejäla fästena, bra blev det!

Söndagen avrundades med träningsmatch i fotboll för Elias del och valpkurs för Erik och Pepsi.

Grillen tändes och vi njöt av grillade kotletter och sallad. Det är en helt perfekt avslutning på helgen!

3 reaktioner på ”>Långhelg

 1. >Hej Familjen Engdahl!

  Härligt att se att aluminiumrören kom påplats.
  Och så bra det blev dessutom.

  Ha en trevlig helg!

 2. >Vilken härlig blogg, varvat med en massa fina bilder ;o)

  Mysig grej med tomatplantor. Skulle vi ha det här hemma så hade nog min dött först. Jag älskar växter men tyvärr är jag dålig på att ta hand om dem ;o(

  Förstår inte varför grillningen är ett karl göra. Det är lika här hemma. Har nog inte grillat någon gång. Korkar hellre upp vinet. Vi kor stenhårt med gasolgrillen. Vi är nog lite för bekväma av oss ;o)

  Tror att jag skrivit det innan men jag skriver det ändå….Vill också ha en Polsk snickare fast klart jag hade nog varit ivägen en hel del eftersom jag själv älskar att snickra. Däremot räcker inte tiden till.

  Ha det bra!!
  Häls. Eva-Lena

 3. >Usch, va jag blir slö å ännu slappare av att läsa dina inlägg – hur orkar du vara så energisk? Tänk om jag bara hade en tiondel av din energi… då skulle jag ju kunna sova nöjd å belåten! Här har vi bara städat altanen än – resterande ser ut som det gjorde i höstas när första snön kom… Suck! Du kanske kan komma hit ett par da´r å prova några oansade/vildvuxna/igengrodda land som omväxling? 😉 gäääsp! Natti natti / Cicci

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *