Valpkurs i Rosdala

>Idag var det premiär för valpkurs med Pepsi. Eftersom Erik är den som har visat störst intresse för djur över huvud taget, tjatat om hund länge, lovat att ställa upp för Pepsi, bönat och bett så var det också Erik som fick den stora äran att gå sin och Pepsis första valpkurs. Elias är också jätteduktig med Pepsi, men vi och hundklubben har bestämt att bara en tränar hunden på kursen, och det tycker jag blir bäst så. Vi andra övar hemma istället på det som de har gått igenom på kursen. Här på bild är det Jaktterriern Ella, Jack russel terriern Barney, Pepsi och killblandisen Levi.
Jag smög fram med kameran under kursen och dök snabbt bakom ladugårdsväggen igen. Det går inte att öva om Pepsi ser att matte står några meter längre bort, därför håller jag mig undan under kursen. Här i alla fall skulle de två öva att Pepsi sätter sig mellan Eriks ben och lugnar ner sig. Då kastar Erik en godisbit lite framför dem båda och då får inte Pepsi springa och ta godiset, utan lugna sig och invänta ett ”varsågod”.

Glasbruksområdet i Rosdala är ju verkligen vackert. Kunde inte låta bli att ta en bild på denna pampiga byggnad. Det finns ju en historia här som går förlorad i och med att nya tider kommer, glasbruk läggs ner, de äldre personerna som en gång kände till historien, försvinner en efter en. Vi som finns kvar har ju bara en aning om hur det var här en gång i tiden. Nu har vi klubbstuga och hundkurs på de marker där folk gjorde glas förr. Lite sorligt är det allt!

Ja inte är det lätt att hålla reda på hund, koppel, leksak och samtidigt utföra en övning. Jag måste verkligen berömma Erik för hans tålamod! Ett tag trodde jag att han skulle ge upp, men inte Erik inte. Instruktören kom fram till mig efter övningen och berömde både Erik och Pepsi, gav mig några tips som vi kunde öva på. Måste iväg och skaffa ett längre koppel:)

Här vår instruktör: Andrea Hofer som jag tycker var duktig och behjälplig. Vi hade bestämt att Erik skulle gå kursen och vi höll fast vid det – det var ett mycket bra beslut. Han tyckte trots röda uppslitna händer att det hade varit mycket roligt och planerar redan för sin hund när han är vuxen och ska bli brandman.Pepsi har till dagens datum ALDRIG varit trött, inte ens efter en lång promenad med mycket lek, men nu efter kursen ligger han ihopkrupen på sin matta och SOVER – Wow!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *