Kycklinggratäng

Jag brukar slå till och handla grillad eller färsk kyckling när det är bra pris i affären, fryser in och lagar sedan denna goda kycklinggratäng. Just nu gör jag storkok eller extra stora satser då det går åt till både middag och matlådor. Store sonen jobbar och bor fortfarande hemma och behöver alltid extra matlådor med sig både till jobbet och efter gymmet, så här blir det inget över, om jag säger så.

20160828_183014

Jag använder en stor djup form ca 40 x 10cm (kanske 8 personer)

2 grillade kycklingar
3 röda paprikor
1 purjolök
1 stor gul lök
1 vitlöksklyfta
2 burkar hela champinjoner
3 dl Crème Fraîche
4 dl Grädde
5 msk tomatpuré
3 msk Mango Chutney (medium stark)
3 tsk Sambal Oelek
2 tsk paprikapulver

Smakrik ost (Jag tog Prästost)
Körsbärstomater
Salt och Peppar

Bena ur kycklingen och dela i lagom bitar
Hacka paprika, purjo, lök, vitlök och stek i smör tillsammans med champinjonerna.

Vispa ihop Crème Fraîche, Grädde, Mango Chutney, Sambal Oelek och låt koka upp.
Krydda med Paprikapulver, Salt och Peppar.

Fyll formen med grönsaksröran.
Lägg i kycklingen och ös sedan på såsen över allt samman.
Toppa med smakrik ost och strö sedan delade körsbärstomater över gratängen.

ca 200 grader i 20 minuter

 

 

 

Tack för din kommentar!