Lövbiffsgratäng

Varit ganska mycket fokus på rehab och träning ett tag, och det känns helt underbart att äntligen kunna köra som det är tänkt. Men i dag blir det ett inlägg på ett enkelt och gott recept jag gjorde till helgen. Jag är inte så exakt med hur mycket jag tar av allt, men nedan har jag skrivit på ett ungefär hur jag gjorde. Lite mer eller mindre av något spelar ju ingen roll, gott blir det.

Lövbiffsgratäng

Lövbiffsgratäng 6 personer

800 g lövbiff, strimlad
3-4 msk Tamari soja
2 msk kalvfond, koncentrerad
1-2 vitlöksklyftor, riven
1,5-2 purjolök, strimlad
200 g champinjoner,  dela grovt
2 röda paprikor, skivade i grova bitar
smör
Sås:
5 dl vispgrädde
4 dl creme fraiche
140 g gräddädel (ett paket)
timjan
svartpeppar, nymald
soja
Lägg det strimlade köttet i en bunke med soja, kalvfond och vitlök. Låt marinera en stund.

Fräs champinjonerna, purjolöken och paprikan i smör.
Lägg hälften av grönsakerna i en ugnsfast form, fördela sedan köttet och marinaden ovanpå grönsaksbädden. Lägg sedan på resterande grönsaker.

Koka upp crème fraiche , grädde och ädelost. Krydda med peppar, timjan och svartpeppar.
Häll såsen över köttet

In i ugnen på 225 grader i ca 20-30 minuter

Gratäng
Till detta hade vi smörstekt strimlad vitkål
 
Det funkade finfint för mig att fiska upp köttet och grönsakerna ur gratängen, då jag undviker allt för mycket mejerier för tillfället.
Receptet hittade jag hos 56kg

Tack för din kommentar!