Kycklingfilé i ugn

Middagar!
Alltså dessa middagar som ska dukas fram under veckan är en utmaning och då är vi ändå bara 4 personer i vårt hushåll. Jag räknar med att vi är 4 vuxna och två av dem ska även ha med sig matlåda till jobbet. Det går bra om jag förbereder några middagar redan på helgen, då känns veckan ganska ok. Just nu tillbringar hela familjen en del tid på gymmet efter jobb och skola så det vill till att det flyter på med middagen om vi inte ska äta väldigt sent på kvällen. Men det är ibland en roligt utmaning och ibland kan det vara rena plågan 🙂

I dag har jag fixat en variant på denna maträtt som jag har haft med tidigare.
Smidig och smarrig kycklingfilé i ugn

Enkelt och snabbt att fixa. Ändrade lite till det som fanns hemma i kylen och jag är inte så noga med måtten hit och dit. Det blir vad det blir.

1 kg kycklingfilé
1 påse frysta wookgrönsaker
Gul och röd paprika
1.5 dl creame fraiche
6 dl grädde
1 burk skivade champinjoner
1 burk hela champinjoner
1-2 tsk sambal oelek
Chiliflakes, salt och peppar
riven ost
Guarkärnmjöl eller vetemjöl om du brukar använda det för att få såsen lite tjockare

Kycklingfilé i ugn 1

Dela filéerna en gång på längden, stek och krydda dem
Lägg dem på bädden av de frysta wookgrönsakerna och paprikan.
Fyll på med champinjonerna över kycklingen.
Rör ihop crème fraiche, grädde, sambal oelek, chili och lite mjöl. Mjölet gör såsen lite tjockare och väger upp när grönsakerna tinar och ger ifrån sig lite vatten, annars finns risken för en lite blaskig sås men det funkar ju det också.

Slå på såsen över kycklingen.
Strö på rikligt med riven ost.

Kycklingfilé i ugn 2

In i ugnen på ca 200 grader i ca 30 minuter tills såsen ser krämig ut och har fått fin färg. Jag brukar köra ganska länge och sedan även med lite folie över så blir såsen extra krämig och inte svartbränd.

 

Det här kommer att räcka till 4 personer och minst 2 matlådor. Till detta kommer det att serveras ångkokta grönsaker och ris till dem som äter det i familjen. Jag försöker att hålla mig borta från ris, potatis och pasta och det funkar hur bra som helst. Problemet är att jag just nu också försöker att hålla mig borta från mejeriprodukter så det blir en utmaning att fiska upp en kycklingfilé ur den här sjön 🙂

 

 

Tack för din kommentar!