Kryddsmör

Snart dags att stänga resväskan och bege sig ut på semester 🙂
Men innan dess vill jag dela med mig av ett superenkelt tillbehör till grillningen, bea-smör, eller som det kanske stavas, bearnaise-smör 🙂 Krångligt ord, men oj så gott till grillat!

Inte så noga med hur mycket av allt, utan provsmaka och gör som du själv tycker.

200 g rumsvarmt smör, men jag har även kört kylskåpskallt smör väldigt försiktigt i mikron
Några nypor flingsalt
½ Röd lök eller 1 liten Schalottenlök (blir så fin färg med rödlök)
1 tsk vitvins vinäger
2 tsk torkad dragon
Hackad persilja

Beasmör
Blanda allt förutom den hackade persiljan.
Lägg ut smörblandningen på plastfolie och forma en rund lagom stor smörstång.
Hacka persilja och strö detta runt smörstången och rulla så att persiljan fäster runt om.
Lägg i kylen en stund och ta sedan en kniv och skär lagom tjocka slantar.

Går ju att blanda i persiljan direkt i smöret också, det är antingen en smaksak eller en tidsfråga 🙂

Gör ofta olika sorters kryddsmör då det går enkelt och smör och kryddor har man ju oftast hemma.
Tar inte lång stund att sno ihop ett eget gott kryddsmör utan kemiska tillsatser.

kryddsmör

3 thoughts on “Kryddsmör

Tack för din kommentar!