Köttfärs & Vitkålsgratäng

Köttfärs + vitkål = sant 🙂
Den här rätten blir krämig och god, lätt att fixa och ganska få ingredienser. Det gillar jag!

Detta är inget recept med exakta mått, utan ta så mycket vitkål och köttfärs som du anser blir lagom för dig och din familj och anpassa sedan de övriga ingredienserna efter det.

Köttfärs & vitkålsgratäng

Till gratängen behövs det lite av det här:

Strimlad Vitkål (kanske ett  ½  normalstort huvud)
Köttfärs
Färska champinjoner
1 tetra/burk med krossade tomater ev. med basilikasmak
Gul lök
ca. 1 msk Oxfond (eller buljong, kryddor)
1-2 vitlöksklyftor
Ost
Vispgrädde

Gör så här:

Stek den strimlade vitkålen i en stor stekgryta, eller i en stekpanna tillsammans med lök och skivade champinjoner.
Tillsätta sedan köttfärsen och bryn tills den är genomstekt.
Blanda ner krossade tomater, oxfond och låt puttra en stund.

Får du inte plats med allt i en stekgryta/stekpanna steker du i omgångar och blandar allt när det är klart.

Häll upp allt i en gratängform.
Lägg skivad eller riven ost överst på gratängen och fyll på med några dl grädde.
In i ugnen på ca. 225 grader i ca. 20-30 minuter till sen har fått fin härlig färg.

En sallad till detta, and dinner is served!

Tack för din kommentar!