Glutenfria semlor på LCHF-vis

Jag är egentligen inte alls så där förtjust i semlor, som tur är. Men efter år utan semlor och alla andra med gräddiga näsor som uttrycker en sådan glädje när de smaskar i sig sina semlor gör ju att även jag vill testa om det verkligen är så gott som det ser ut 🙂

Semlor
Plockar jag bort grädden och byter ut den mot kokosgrädde, då blir det även mejerifritt.

4 st semlor
3 ägg
4-5 msk sötning
1 dl grädde eller kokosmjölk
2 msk kokosnötmjöl
2 dl mandelmjöl
2.5 msk fiberhusk
3 tsk bakpulver
2 tsk kardemumma

Vispa ägg och sötning poröst. Häll sedan i alla andra ingredienser och rör om till en deg.
Låt vila i ca 10 min
Forma sedan 4 bullar med blöta händer och lägger på plåt med bakplåtspapper.
In i ugnen på ca. 175 grader  i ca. 20 min.
Låt bullarna svalna under bakduk.

Mandelmassefyllning
Rejält med inkråm
6 msk grädde/kokosgrädde
2 dl mandelmjöl
3 msk sötning

Blanda mandelmjöl med grädde och sötning.
Gröpa ut inkråmet från bullarna och blanda ihop.
Fyll bullarna med mandelmassefyllningen.
Vispa grädden/kokosgrädde och spritsa ovanpå och på med hatten.
Lite pudrad Sukrin Mellis överst, eller uteslut det helt om du vill.

Jag tycker tyvärr att de är väldigt goda – shit också!

LCHF-semlor
Till ett födelsedagskalas gjorde jag minisemlor, då den av storlek större blir alldeles för mäktigt enligt mitt tycke. Det verkade som om mina minisar var uppskattade. Ingen misstänkte att det var LCHF, så till slut var jag ju bara tvungen att avslöja det för svärmor 🙂

Minisemla

Grundreceptet kommer från 56kilo, men jag valde att utesluta bakproteinet.

2 thoughts on “Glutenfria semlor på LCHF-vis

    1. 🙂 ja det hade ju varit en idé 🙂
      Får dess värre hoppa mjukglass då jag får både ont i magen och går upp i vikt av den.
      Men tack för tipset!

Tack för din kommentar!