Frukostfrallor

För att kunna erbjuda lite varierad frukost till tonårskillarna i veckorna, så har jag testat dessa frallor som jag har hittat hos JillJag tycker att de är jättegoda och jag preparerade dem med Bregott, majonnäs, rökt skinka och gurka till killarna. De vände och vred på frallan och vad jag kunde utläsa från deras hm och jodå, så fick de godkänt. Det är svårt att få ut hela meningar från tonåringar och allra helst tidiga mornar  🙂 Så hm och jodå, det är väldigt mycket ord och starka sådana dessutom. I bland får man nöja sig med ett ”öh”….

LCHF- frallor
6 st frallor
50 g smör
2 ägg
2 dl fet yoghurt (helst Rysk)
0,75 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 dl mandelmjöl
1 dl Pofiber
2 msk Fiberhusk
Vallmofrön, men jag hade sesamfrö, för det var det som fanns hemma.

LCHF frallorVispa äggen i en bunke
Tillsätt mjukt smör, yoghurt, salt och bakpulver och blanda runt.
Tillsätt sedan resterande ingredienser och blanda väl.
Låt stå och vila i ca 10 minuter så att degen hinner tjockna till.
Rulla 6 st bollar med händerna och lägg dem på en bakplåt.
Strö över frön om du vill ha det.

In i ugnen på ca 175 grader i ca 20 minuter eller tills de har fått lite fin gyllenbrun färg.

Kan tänka mig att göra dessa som hamburgerbröd också eller till pulled pork//chicken.
Jättegoda.

2 thoughts on “Frukostfrallor

Tack för din kommentar!