Hamburgerbröd

Nötburgare med bröd.
Vi kände för lite ”American-style” och lagade tjocka hamburgare på nötfärs och stekte både lök och bacon till. En enkel fixad dressing och i med ost och sallad, mmmm 🙂

5st Bröd
100 g smält smör
5 ägg
1 krm salt
1,5 dl mandelmjöl
1 dl pofiber
1,5 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 ägg till pensling
sesamfrö att strö på bröden

Hamburgare med bröd
Vispa salt och ägg länge så det blir fluffigt.
Smält smör.
Blanda mandelmjöl, pofiber, fiberhusk och bakpulver i en annan skål.
Blanda sedan det smälta smöret i äggen och blanda sedan i mjölblandningen också.
Blanda väl och låt svälla några minuter.
Klicka ut 5 högar ca. 1 cm höga och pensla med ett uppvispat ägg, strö över lite sesamfrö.

In i ugnen på ca 175 grader i ca 15 minuter eller till de har fått fin färg.

Här har jag fyllt bröd med pulled chicken istället. Så gott!

Pulled chicken i bröd

Receptet på hamburgerbrödet kommer från Jimps & Millis fina blogg.

2 thoughts on “Hamburgerbröd

  1. Till lördagsmyset kommer jag att göra såna nötburgare men håller mig till traditionellt hamburgerbröd. Om orken finns så kanske jag kan baka några fiberbröd 🙂

    Kramar

Tack för din kommentar!