Matmuffins

Till Gulaschsoppan idag blev det matmuffins.
Tycker att det behövs något mer till soppan och dessutom är jag ju inte så jätteförtjust i just soppa, men en gång i bland kan det vara gott. Så jag testade att fixa några matmuffins med spenat och fetaost.

Det blir ca 9-12 st beroende på vilka formar du använder. Jag testade mina nya silikonformar.
Du behöver:
8-10 ägg
1 dl vispgrädde
2 dl riven ost med smak
salt och peppar
Körsbärstomater
Fetaost
Oliver utan kärna

Vispa ägg och grädde.

Ägg & gräddeRiv ca 2 dl smakrik ost och blanda ner det i äggblandningen. Tillsätt salt och peppar.

Ost & RivjärnLägg i några spenatblad i muffinsformarna, 2-4 st på ett cirkus.

Spenat i muffinformHäll i äggblandningen och rör i smeten så att osten fördelas i formarna. Jag tog en sked och fördelade den rivna osten som annars lätt blir kvar i botten av äggblandningen. Dela körsbärstomater och oliver och dutta i så många du känner för.
Smula sedan i Fetaost. Jag tog ca ett halv paket 75 g, men även där, ta så mycket som du känner för.

Fyllda matmuffinsformarIn i ugnen ca 20 minuter i ca 200 grader.

MatmuffinsOk, de vinner inget skönhetspris, men de passade jättebra till soppan och det blev lite mer ”matigt”.
Ett måste om jag ska slurpa soppa 🙂

Receptet kommer från Åses blogg 56kilo

8 thoughts on “Matmuffins

    1. Ost, oliver, tomater är så himla gott ihop tycker jag. En liten medelshavsbulle kanske man också skulle kunna kalla den 🙂

      Kramiz!

  1. Mums, vilka goda! Längesen jag gjorde matmuffins! Blir nog något liknande till nästa veckas meny! Fast mejerifria! 🙂
    Ha en toppen dag!
    Kramar! <3
    //Lana

    1. De var faktiskt goda till soppan. Du hittar ju säkert ett sätt att få dem mejerifria på.
      Har funderat en hel del och känner att jag väljer liiiite mejerier då och då, för annars funkar inte vardagen för mig.

      Kramiz Lana!

Tack för din kommentar!