Äppelpaj

Här i familjen slogs vi om äppelpajen i lördagskväll. För att kompensera sura kommentarer om att inte alla fick så mycket som de vill ha, fanns det inget annat att göra än att fixa till en på söndagen också. Ja jösses!
Det är busenkelt att sno ihop denna paj, få ingredienser och fort går det 🙂

Äppelpaj

Skala, kärna ur och klyfta äpplen i en pajform.
Strö på rikligt med kanel och lite kardemumma.
Blanda i en bunke:
ca 3-4 dl mandelmjöl
ca 2-3 msk lönnsirap
ca 2-3 msk kokosolja
1 tsk bakpulver
Rör ihop detta till en smuldeg och fördela det med händerna över äpplena.
Strö över lite mandelspån.

In i ugnen ca 20 minuter på 200 grader

Äppelpaj2Kokosgrädde till detta för den som kör Paleo (jag gör det), och kanske vispgrädde för den som hellre vill ha det, funkar kanon.
Tur att vi har några äpplen kvar på trädet…..

Grundreceptet kommer från Dessisedan har jag lagt till och ändrat lite efter tycke och smak

6 thoughts on “Äppelpaj

    1. Jomen visst är det gott med äppelpaj!
      Nu tog våra äpplen slut i träden, så det blir till att palla framöver :):)

      Kramizar!

Tack för din kommentar!