Jag försöker allt mer att hitta recept med mindre mejerier i, och det har lett mig mot en mix med ”Paleo”. Finns så mycket goda recept där ute som bara måste provas.
Här kommer en ny variant på våfflor, mejerifri, eller också Paleo.
Du behöver:
3 ägg
1½ dl kokosmjölk
1½ dl mandelmjöl
1 msk psyllium el. fiberhusk
2 msk smält kokosolja
1½ tsk bakpulver
1½ krm sal
ev. vaniljfrön eller kardemumma som smaksättare
Så här gör du:
1. Vispa ägg och kokosmjölken fluffig
2. Smält kokosfettet och blanda ner i smeten
3. Blanda övriga torra ingredienser och vispa även ner dessa i smeten
4. Pensla våffeljärnet med lite smält kokosolja och grädda dem gyllenbruna.
Smeten blir lite tjockare än vanliga våfflor, men det är bara att breda ut smeten lite med en sked.
Supergoda!
Jag äter dessa med kokosgrädde och bär, eller med smör och pålägg. Skulle det bli våfflor över så fryser jag in dem och har dem som en reservmacka när jag behöver 🙂
Grundreceptet kommer från bloggen: Under vårt tak
Hej Martina
Vad fina våfflorna blev! Stort tack för din länkning!
Hälsningar
Magnus & Jenny
Älskar våfflorna, de är ju jättegoda!
Tack för era fina recept!
Mums vad gott! Det hade suttit fint med de till frukost idag:)
Tack Martina för dina peppande och uppmuntrande ord! Jag kände att det var en ”special edition” 🙂
Nu mår jag mycket bättre och har fått komma hem!
Goaste kramarna till dig!
Ja en riktig frukostvåffla, det är grejer det!
Vad skönt att du är hemma igen! Har grunnat mycket på dig och hållt alla mina tummar 🙂
Bigga kramizar till dig Helena!
åh, så gott! Vad längesen jag gjorde våfflor! 🙂 Måste måste också!
Ha en underbar dag!
Kramar!
//Lana
Ja det är supergott med våfflor ju. Gillar dem även som mackor 🙂
Kramizar!
Jag älskar pannkakor, våfflor och allt sådant! De här såg mycket fina ut och lät goda!
De är verkligen jättegoda och just nu en klar favvo till lördagsfrukosten 🙂