Nutella

Jag är väldigt försiktig med att testa för mycket av bakverk och sötsaker, just därför att det finns en stor risk att det är FÖR gott och därmed en enorm riska för mig att jag överäter och sockersuget triggas igång.

Nutella är jag uppvuxen med. Nutella på macka, det var grejer det. Det fanns nog nästan alltid Nutella hemma då vi fick det från släktingar i Tyskland. Nu går det ju att köpa i varje matvaruaffär. Ett verkligen udda pålägg, jag vet 🙂

Eftersom killarna i familjen är galna i Nutella, så tänkte jag testa om de kan tänka sig en liten nyttigare variant av hemmagjord Nutella från Marjas fina blogg:  Baka sockerfritt

Nutella

Du behöver:
220 g hasselnötter utan skal  (jag tog ICA:s gott liv)
3½ – 5 msk sötströ (beroende på smak, men jag tog 3 msk)
2 msk kakao
½ tsk vaniljpulver
ca. 30 g kokosolja

Så här gör du:
1.Mixa nötterna i en matberedare eller stavmixer. Jag tog stavmixern.
2.Tillsätt kakao, sötning, kokosolja och vaniljpulver och mixa tills allt blandas till en ”röra/smet”.
Det gäller att mixa ett tag innan konsistensen blir så där härligt mjuk.
Smaka av och tillsätt lite extra av ingredienserna efter smak om du vill det.

15-åringens utlåtande vid provsmakningen: – ”Att man kan göra något så här gott, fast nyttigare än vanligt!”
Funkade ju finfint, där hade jag tur.

Senare på kvällen använde vi en del av Nutellan till lördagsgodiset. Det får bli ett nytt inlägg om det längre fram 🙂

4 thoughts on “Nutella

  1. Mmm…gott, gott! 🙂
    Jag och dottern gjort nutella på hasselnötssmör en gång, det var gott! 🙂
    Ha en härlig kväll!
    Kramar!
    //Lana

Tack för din kommentar!