Tortilla chips

Tacos är väl nästan svensk husmanskost vid det här laget. Ok, jag skämtar, men ändå, gör inte nästan alla Tacos ganska ofta? I samband med att jag testade att göra Tacosalsanså hittade jag även ett kanonrecept på Tortilla chips som vi också passade på att provsmaka. Helt otroligt gott!

Tortilla chipsDu behöver:
5 dl mandelmjöl
2 äggvitor
1 tsk havssalt
1 tsk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
½ tsk spiskummin
½ tsk chilipulver
½ tsk paprikapulver
½ tsk cayennepeppar

Så här gör du:
1. Lägg mandelmjöl, äggvitor, och övriga kryddor i en stor skål.
2. Använd degkrokarna på elvispen och rör ihop ingredienserna tills du har fått en deg.
3. Dela degen i två delar, den räcker till två plåtar.
4. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper, så tunt som möjligt. Det tar sin lilla tid, men det går.
5. Dra bort det översta bakplåtspappret och skär sedan ut mönster på Tortilla chipsen så att det går att dela dem när de är klara i ugnen. Jag använde en pizzaskärare och det gick jättebra.
6. Grädda i övre delen av ugnen på 150 grader i ca. 10-15 min
7. Ta ut plåten, bryt isär chipsen och låt svalna på galler.

Tortilla chips

Receptet kommer från bloggen: Under vårt tak

8 thoughts on “Tortilla chips

  1. Så fina du har fått chipsen! De ser helt perfekta ut och jag trodde det var köpta. Vilken bagare du är:)

    Tack för den värmande krya på dig-hälsningen! Jag kämpar på för fullt och hoppas vara hemma om en vecka om allt går som det är tänkt.
    Goa kramar till dig!

    1. Hihi, så jag kunde lura dig, storbagaren 🙂 Jodå jag har fixat dem, och det var inte krångligt alls. Gäller bara att kavla ut degen
      tunt, det var lite marigare 🙂

      Hoppas att du snart får komma hem, var ju länge sedan vi sågs 🙂
      Kramizar!

  2. Jag måste bara få fia sådana nästa gång vi ska göra tacos! Då blir det både tacochips och tacosalsa! 🙂
    Ha en fin kväll!
    Kramar! <3
    //Lana

Tack för din kommentar!