Citronpannacotta

Någon litet gott, något enkelt, något smidigt till kvällens mys, det bjöd jag familjen på häromkvällen.

Citron så här i sommarkvällen känns helt rätt. Frisk och lätt-äten Pannacotta 🙂

Till ca 4 portioner behöver du:

4 dl grädde
2 gelatinblad
saft av 1½ citron (beror ju lite på storleken)
½ vaniljstång
vaniljfrön
2 msk Sukrin Mellis
86% mörk choklad

1. Koka upp grädden tillsammans med vaniljstången. Ta av grytan från plattan.
2. Tillsätt sötning, citronsaft och ev. vaniljfrön
3. Ös upp i glas och ställ kallt i minst 2 timmar
4. Innan servering, riv mörk choklad över pannacottan.

CitronpannacottaDenna pannacotta blev lite lösare än vanligt. Jag och övriga i familjen gillade detta mer än den här ”stabbiga” stela pannacottan. Vill du hellre ha lite mer stuns i den ska du nog ta ½ gelatinblad extra.

6 thoughts on “Citronpannacotta

  1. Låter jättegott! Mums!
    Väldigt läckra bilder! Snyggt med choklad ovanpå! 🙂
    Ha en toppen kväll!
    Kramar!
    //Lana

  2. Vad gott och läskande det lät en frisk och smakrik pannacotta. Det måste jag testa till någon dessert nu i sommar.

    Ha det gott och njut av livet! Kram

    1. Ja gör så Helena, prova citronsmak, det är friskt.
      Ska försöka att njuta av livet nu och koppla av, har annars lite svårt för det.
      Kramizar!

Tack för din kommentar!