Rabarberpaj med vaniljsås

Familjen slogs om de sista smulorna och toppbetyg utdelades till denna LCHF-rabarberpaj.

Rabarberpaj2

Till pajen behöver du:
Rabarber (jag tog 6-7 st stjälkar)
200 g osaltat smör
3 msk sötrix att strö över rabarbern
3-4 msk sötrix till själva smeten
1 dl fibrex
½ dl kokosnötsmjöl
1½ dl mandelmjöl
1 dl hasselnötsmjöl
ev. lite kanel

Så här gör du:
1. Fyll en ugnsfast form med tärnade rabarber.
2. Pudra över ½ msk kanel
3. Smält smöret och blanda i sötning och fibrex
4. Blanda kokosnötsmjöl med mandelmjöl och hasselnötsmjölet och rör ner det i smörblandningen
5. Bred smeten över rabarbern, den blir smulig i ugnen
6. In i ugnen 200 grader i ca 15 minuter. Lägg ev. på lite folie i slutet så att den inte blir för mörk

Rabarberpaj1

Till vaniljsåsen behöver du:
4 äggulor
3 msk sötrix flor
3 dl vispgrädde
½ tsk vaniljpulver
20 g osaltat smör

Rabarberpaj med vaniljsås

1. Vispa äggulor och sötning
2. Koka upp grädden med vaniljen, låt koka/sjuda några minuter
3. Häll den varma men inte kokande grädden i äggsmeten och vispa.
4. Häll tillbaka allt i kastrullen, låt sjuda tills såsen tjocknar. Ska precis nästan koka, men alltså INTE koka.
5. Ta kastrullen från värmen och rör i smöret lite i taget och ställ sedan krämen direkt i kylen:

Grundreceptet kommer från Mariann Anderssons härliga ”Baka med LCHF”

6 thoughts on “Rabarberpaj med vaniljsås

  1. Smaskens! 🙂
    Det här måste provas nu under sommaren! Blir väl många fina och härliga sommarkvällar! 🙂
    Ha en fin söndag!
    Kramar!
    //Lana

    1. Ja det blir massor av fina sommarkvällar…hoppas jag 🙂

      Jag tog naturligtvis kokosvisp till min bit, som du har lärt mig 🙂
      Kramizar!

Tack för din kommentar!