Familjen slogs om de sista smulorna och toppbetyg utdelades till denna LCHF-rabarberpaj.
Till pajen behöver du:
Rabarber (jag tog 6-7 st stjälkar)
200 g osaltat smör
3 msk sötrix att strö över rabarbern
3-4 msk sötrix till själva smeten
1 dl fibrex
½ dl kokosnötsmjöl
1½ dl mandelmjöl
1 dl hasselnötsmjöl
ev. lite kanel
Så här gör du:
1. Fyll en ugnsfast form med tärnade rabarber.
2. Pudra över ½ msk kanel
3. Smält smöret och blanda i sötning och fibrex
4. Blanda kokosnötsmjöl med mandelmjöl och hasselnötsmjölet och rör ner det i smörblandningen
5. Bred smeten över rabarbern, den blir smulig i ugnen
6. In i ugnen 200 grader i ca 15 minuter. Lägg ev. på lite folie i slutet så att den inte blir för mörk
Till vaniljsåsen behöver du:
4 äggulor
3 msk sötrix flor
3 dl vispgrädde
½ tsk vaniljpulver
20 g osaltat smör
1. Vispa äggulor och sötning
2. Koka upp grädden med vaniljen, låt koka/sjuda några minuter
3. Häll den varma men inte kokande grädden i äggsmeten och vispa.
4. Häll tillbaka allt i kastrullen, låt sjuda tills såsen tjocknar. Ska precis nästan koka, men alltså INTE koka.
5. Ta kastrullen från värmen och rör i smöret lite i taget och ställ sedan krämen direkt i kylen:
Grundreceptet kommer från Mariann Anderssons härliga ”Baka med LCHF”
Mumsigt! Alltid kul att kunna lyxa till det ibland med något lite extra. 🙂
Ja lite lyx behövs ibland å detta är så himla gott 🙂
Smaskens! 🙂
Det här måste provas nu under sommaren! Blir väl många fina och härliga sommarkvällar! 🙂
Ha en fin söndag!
Kramar!
//Lana
Ja det blir massor av fina sommarkvällar…hoppas jag 🙂
Jag tog naturligtvis kokosvisp till min bit, som du har lärt mig 🙂
Kramizar!
Härligt med alla olika variationer på rabarbergotter det finns överallt, det känns verkligen som ett helt gottebord:)
Jo det är ju så, man hittar sina favoriter och provar kanske något nytt en annan gång 🙂