Äppelkaka LCHF

Den här äppelkakan  tycker jag är bra att bjuda på när jag får gäster som inte äter LCHF. Det är liksom en mellanväg fast det innehåller liiite kolhydrater. Däremot kan man inte ana att den är bakad på mandelmjöl 🙂
Jag tycker att den är jättegod!

Du behöver:
3 dl mandelmjöl
75 gr sockerersättningsströ motsvarande 75 gr vanligt socker
125 gr smält smör
½ dl  grädde
2 tsk bakpulver
1 tsk ekologiskt vanliljpulver
4 ägg
4 äpplen
50 gr smör
2 msk kanel

Så här gör du:
Ugnen på 200 grader eller varmluft 180 grader.
Skala och kärna ur äpplena och klyfta dem.
Stek i smör några minuter och pudra över kanel. Låt småputtra i några minuter.
Smält smöret
Vispa ägg och sockerersättning luftigt och vitt.
Vispa ner smör och grädde i äggsmeten.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner och blanda ordentligt. Häll i formen.
Fördela sedan äpplena i smeten och tryck till lite lätt.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 min. Lägg ev. över aluminiumfolie efter halva tiden.
 

Äppelkaka 1

Yngste sonen kom in i köket för ett smakprov. Han sa; nähä du mamma, nu har du allt fuskat till det. DET här är INGEN LCHF kaka – den smakar ju som mormors. Mormor bakar faktiskt en liknade äppelkaka, men då på annat mjöl 🙂

Receptet kommer från Åses blogg 56kilo

2 thoughts on “Äppelkaka LCHF

Tack för din kommentar!