Rättikasallad

Det här receptet har mannen i huset laborerat med och fått till riktig, riktigt bra.
Receptet är på ett ungefär, men så här tror jag att vi uppskattar mått och vikt.

Du behöver:
1 kg rättika
4 dl creme fraiche
1,5 dl majonnäs
5 tsk avrunnen kapris som grovhackas en aning
2 st purjolökar som hackas
2 syrliga äpplen
2 dl hackad gräslök
2 tsk dijonsenap
salt & peppar 

rättikasalladSå här gör du:
1. Tärna rättikan  (1-1,5 cm) och koka den i lättsaltat vatten i ca 15 minuter. Låt sedan svalna.
2. Blanda övriga ingredienser i en skål och tillsätt rättikan och blanda runt
3. Ställ kallt minst i 1 timme, gärna längre. Alltid godare dagen efter 🙂

Enkelt och väldigt gott. Ersätter helt klart potatissalladen och är ett säkert kort till buffén eller grillningen.

Rättikasallad

 

4 thoughts on “Rättikasallad

    1. Jaha squash, det borde ju också funka bra.
      Roligt att testa nya recept och få förslag från andra lchf:are 🙂

      Kramizar!

  1. Otroligt gott det låter! Jag sparar receptet till kommande grillkvällar! 🙂
    Tack tack!
    Ha en toppen fredagskväll!
    kram kram
    //Lana

Tack för din kommentar!