Laxburgare blev en hit i familjen. Tänk att ta sönder lax och göra mos av dem (gjorde nästan ont i mig) och sedan få fram goa härliga laxburgare. Jag gjorde som vanligt lite mer än receptet för att ha någon extraportion till makens matlåda. Men så här ser grundreceptet ut:
Till Laxburgarna behöver du:
4 laxfiléer
1 ägg
1 hackad gul lök
1 lime, rivet skal och saften
1 urkärnad röd chili
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Sedan mixar du allt i matberedaren med knivarna till en färs. Stek i smör på ganska låg värme tills de är genomstekta ca. 2-3 minuter på varje sida.
Till Limeaioli behöver du:
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk limesaft
1 msk dijonsenap
1 helt ägg
2 dl neutral rapsolja
1 tsk rivet limeskal
salt och peppar
Jag brukar ställa ut alla min ingredienser från kylen ett bra tag innan, eftersom ingredienserna ska ha samma temperatur.
Lägg alla ingredienser i en (hög skål) eller shaker och sätt ner stavmixern i botten. Sätt i gång stavmixern och dra den sakta uppåt i shakern. Kör sedan upp och ner till majonnäsen är helt mixad. Aiolin går att förvara i kylskåp i ca 1 vecka.
Laxburgarna la jag sedan på en bädd av mixad sallad och la sedan på en rejäl klick aioli.
Tonåringarna gav toppbetyg till burgarna. De skulle bara våga annat 🙂
Receptet kommer från Åse
Jag har just lagat dina laxburgare och jag ger dem toppbetyg! De var så goda:)) Tack för receptet!
Kram
Åh vad roligt att du gillar laxburgarna. Hann aldrig svara på ditt förra inlägg, men tänkte säga att: Sonen får vänja sig, eller får du lura honom som man får göra ibland med barn/tonåringar som inte vill äta allt 🙂
Kramizar!
Mmm…gott, gott med laxburgare! 🙂
Och lime-aioli låter otroligt smaskens!
Ha en toppen dag!
Kram kram
//Lana
Ja själva lime-aiolin var jättegod till. Men visst är order aioli ett krångligt ord, eller är det bara jag som tycker det? 🙂
Kramizar!
Mums, vad gott et låter! Biffar av fisk är verkligen en höjdare, då jag tycker att smaken går in på ett helt annat sätt!
Tog emot lite att liksom mosa fisken sådär, men jag håller med, smakerna kom fram på ett annat sätt.
Kramizar!
Tack för receptet! Det föll mig helt i smaken:) Tyvärr tror jag inte sonen kommer att äta de här men man ska aldrig säga aldrig.
Kramar