En del äggvitor i frysen gjorde mig på jakt efter ett recept där dessa kunde användas.
Hittade ett himla fint och lyxigt recept hos Mariann Andersson och hennes fina bok Baka med LCHF.
Till botten behöver du:
6 äggvitor
3 msk sötrix-flor och ½ krm stevia (jag hoppade stevia då jag inte hade det hemma)
½ dl kokosnötsmjöl
1 dl finhackade hasselnötter
1 dl hasselnötsmjöl
Till fyllningen behöver du:
3 dl vispgrädde
2 dl hallon (jag tog hallon och blåbär och det blev supergott)
Till garnering behöver du:
2-3 rutor smält mörk choklad.
Botten:
1. Vispa äggvitorna och sötningen till en fast marängsmet. Börja på låg fart med elvispen och
öka efterhand.
2. Blanda kokosnötsmjölet, och hasselnötterna i en bunke. Vänd försiktigt ner det i marängsmeten.
3. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en stor långpanna ca 25-30 cm.
4. Grädda i 175 grader i ca 15 minuter. Stjälp upp på ett nytt bakplåtspapper. Dra bort pappret som kakan gräddats på och låt kakan svalna.
Fyllning:
1. Vispa grädden, blanda i färska eller halvtinade frysta hallon/blåbär och bred fyllningen på bottnen.
2. Rulla försiktigt ihop som en rulltårta.
3. Garnera med lite smält choklad som ringlas över rullen.
4. Skär upp rullen i ca 6 bitar (jag fick ut fler bitar)
Jag testade att frysa in mina bakelser. Tinade dem sedan sakta i rumstemperatur och provade även att tina upp i micron och båda sätten funkade kanon.
Brukar inte baka så mycket, för risken finns att jag överäter. Men bättre att ha en bra LCHF variant i frysen vid en eventuell oplanerad fika, än att ta av det farliga fikat som jag ändå inte tål.
Låter spännande! 🙂
Ha en toppen dag!
Kramar!
//Lana
Jo jag vet, grädden……men den går väl att byta ut mot kokos eller?
Ha det bra!
Kramizar!
Jag har länge tänkt göra budapestrulle! Det ser ju bara för gott ut!
Då får du testa Marja, du som är så duktig på att baka.
Den är jättegod, tycker jag.
Kramizar!