Chicken nuggets-LCHF

Jag testade att göra chicken nuggets häromveckan. Jag utgick ifrån att det skulle bli lite sådär lagom ätbart, och kanske inte direkt en jättehit i familjen. Men både jag och övriga familjemedlemmar blev helt förvånade över hur gott och krispigt det blev. Jag har ingen fritös, men det funkar hur bra som helt, i alla fall i vår gjutjärnspanna.

1. Jag tog en påse med fina kycklingfiléer och skar dem i, som jag tycket, lagom stora bitar.
2. 1 påse med fläsksvålar mals ner till mjöl i matberedaren.
3. Vispa 2 ägg i en djup tallrik.
4. Salta och peppra kycklingen, doppa först i ägget och sedan i mjölet från fläsksvålen.
5. Stek i olja, rejält med olja och vänd inte bitarna onödigt mycket.  (jag tog kokosolja utan smak)
Stek tills bitarna har fått fin färg.

Chicken nuggets

Till detta hade vi rättikagratäng och en dipp som jag gjorde genom att röra ihop:
crème fraiche
majonnäs
chilisås
salt & peppar
saft av citron

Chicken nuggets middag med rättikagratäng

Receptet har jag hittat här hos Åse.
Fläsksvålarna jag köper är av märket Lyka och just nu verkar det vara ganska svårt att hitta dem i våra affärer i byn. På Citty Gross i Växjö har de slutat att sälja dem? Får börja jaga några påsar så att jag har till nästa fritering 🙂

Hade vid detta tillfälle fortfarande ingen extern blixt till kameran, så du får tro mig när jag säger att det var mycket godare än vad fotona visar. Helt klart en tio-i-topp maträtt!

 

2 thoughts on “Chicken nuggets-LCHF

  1. Gott med chicken nuggets! Har också gjort panering med fläsksvålar nån gång! Måste göra det igen! 🙂
    Ha en fin helg!
    Kram kram
    //Lana

Tack för din kommentar!