Pizza med salami och sallad

Den här pizzan var så goooood! Hade inte räknat med något annat eftersom det är ett recept från bloggen
Ryskadockor. Jag fick inte tag i riktigt alla ”orginal” ingredienserna utan fick ta några snarlika och det funkade ju bra det med. Så efter lite hjälpa av Lana på Ryskadockor så gjorde jag så här.

LCHF pizza

Till pizzabotten behöver du:
1 dl vatten
4 ägg
1 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosnötmjöl
1 msk fiberhusk
100 hårdost, riven, t.ex parmesan
1-2 tsk salt
1 msk pizzakrydda

Till toppingen behöver du:
1 förpackning med salami. Jag hittade en Italiensk mild Salami som är ganska ok.
1 stor ask med champinjoner/ portabello
2-3 dl tomatsås. Jag använde mig av ICA:s egna tomatkross med basilika och la på rikligt av detta.
ca 2-3 dl riven ost
Grönmix-sallad
Majonnäs (jag har äntligen lärt mig att göra egen) 🙂

Så här gör du:
1. Vispa ihop ägg och vatten. Tillsätt de torra ingredienserna och riven ost.
2. Blanda  väl och låt stå och svälla ca 5 minuter.
3. Bred ut smeten på bakplåtspapper och grädda i ugnen, 175 grader, 15 minuter. Låt svalna.
4. Skär champinjoner/portabello i lagom stora bitar och stek dem i smör.
5. Halvera eller ”kvarta” salamin.
6. Bred tomatsåsen på den avsvalnade pizzabotten. Strö över hälften av osten.
7. Finfördela svampen och salamin. Strö över resten av osten. Krydda lite med pizzakrydda.
8. Grädda i 225 grader, ca 15 minuter.
9. Servera med grönsalladsmix och majonnäs som topping.

Salami-pizza

Tonåringarna godkände denna pizza utan att fundera 🙂
En klar familjefavorit, och så smidig att fixa till!

 

2 thoughts on “Pizza med salami och sallad

  1. Vad glad jag blir att ni alla tyckte om pizzan! Här är det också en favorit hos hela familjen! 🙂
    Ha en toppen onsdag!
    Kram kram
    //Lana

Tack för din kommentar!